Festivaalijohtajan vihjeet

”Olen luonnollisesti kovin tyytyväinen ohjelmistoomme kokonaisuudessaan, mutta tässä pari tärppiä, joita en ole vielä muille mainostanut.Eli jos kiinnostaa, niin olkaa ihan hys hys näistä, jotta pääsette varmasti itse sisään.”

VAF New Talents

Visegrad Animation Forum on Itä- ja Keski-Euroopan lahjakkuudet yhteen keräävä ammattilaistapahtuma, jossa pääpaino on kehitteillä olevien projektien pitchauskilpailulla. Sain kunnian toimia yhtenä tuomareista VAFin lyhytelokuvasarjassa tänä vuonna. Kilpailuun oli valittu 12 toinen toistaan kiinnostavampaa kehittelyvaiheessa olevaa projektia, joista valitsimme voittajaksi ranskalais-unkarilaisen tuotannon Carpel. Elokuva nähdään varmasti myös TAFFissa 2018 tai 2019, kunhan se valmistuu.

Tämän näytöksen elokuvista monet on esitelty VAFissa aiempina vuosina. New Talents -koosteeseen valitaan tuoreempia tekijöitä, joiden teokset osoittavat jo nyt kiistatonta laatua. Valittujen elokuvien laadusta kertokoon se, että näytöksen elokuvista Happy End ja Noise of Licking (kuva) nähtiin tänä vuonna myös Cannesin kilpasarjoissa. Näiden lahjakkuuksien esiinmarssia ei tarvitse enää odottaa.

Näytösajat ja lippukauppa:
Jo-Jo Teatteri, pe 19.30
Jo-Jo Teatteri, la 18.30

Panorama

Nämä elokuvat eivät ehkä päätyneet kilpasarjaan, mutta sydämeni täyttää silti valtava riemu joka kerta kun silmiini osuu näytöksessä esitettävien elokuvien lista. Elokuvat ovat hurmaavia, herkkiä, hulvattomia, härskejä ja holtittomia. Ja siinä vasta h-kirjaimella alkavat adjektiivit. Mikä parasta, tässä näytöksessä saa samalla rahalla 13 elokuvaa.

Näytösajat ja lippukauppa:
Aurinkobaletti, la 18.30
Jo-Jo, su 14.30

ANIMAZIONI – Italialaista nykyanimaatiota

Italialaisella tekijävetoisella animaatiolla pyyhkii aika hyvin. Tekijät ja tuottajat ovat löytäneet toisensa sekä yhteistyökumppaneita ulkomailta, ja ammattimaisesti tehtyjä elokuvia valmistuukin hyvää tahtia. Lienee suotavaa myös mainita, että elokuvat ovat hyviä ja lisäksi tämä näytös on mahdollista katsoa hyvästä oluesta tai viinistä nauttien kuin sivistysvaltiossa ikään. Bar Öön maksuttomasta näytöksestä lauantai-illan alkutahdit siis!

Näytös:
Bar Ö, la 18.30. Vapaa pääsy.

Pinnan alla:
Matoseikkailu 2016

Kukaan ei taida vielä tietää, mitä Turun Anikistien Madonreikä-elokuvan ympärille punottu tapahtuma pitää sisällään, mutta varmaa on, että se tulee olemaan täysin erilainen kuin mikään aiemmin näkemäsi paneelikeskustelu.

Näytös:
Viinatehdas, to klo 21. Vapaa pääsy, K18.

Nähdään näytöksissä!
– Kimmo