Info

Mikä TAFF?

Turku Animated Film Festival, tuttavallisemmin TAFF, on tuore kansainvälinen elokuvafestivaali, joka juhlistaa animaation taidetta ja luovaa mieltä. TAFF debytoi Suomen animaatiopääkaupungissa Turussa 25.–28.8 2016. Kaikkien aikojen ensimmäiseen TAFFiin osallistui liki sata animaatioalan ammattilaista, joista peräti kolmannes saapui ulkomailta. Noin 50 erillisestä tapahtumasta koostunut nelipäiväinen festivaali houkutteli paikalle noin 2800 kävijää.

Festivaalin kansainvälinen kilpasarja esittelee rohkean omaperäisisiä, tinkimättömiä ja kekseliäitä alle 30 minuutin mittaisia animaatioelokuvia. Kilpasarjan lisäksi festivaalin ohjelmisto koostuu huolella kuratoiduista teemanäytöksistä, työpajoista, keskustelutilaisuuksista, näyttelyistä sekä tietenkin juhlallisuuksista.

TAFF on perustettu edistämään animaatioelokuvakulttuuria sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tavoitteenamme on vakiintua maamme merkittävimmäksi animaatioelokuvafestivaaliksi ja toimia inspiroivana kohtaamispaikkana niin elokuvantekijöille, alan ammattilaisille kuin paikallisille animaatioelokuvan ystäville. Pyrimme niin ikään laajentamaan elokuvanäytöksen konseptia saattamalla yhteen elokuvataidetta sekä muita luovuuden ja viihteen muotoja.

Seuraava TAFF järjestetään elokuussa 2017.

Palkitut elokuvat 2016

Grand Prix
Three Fitted Flies | María Álvarez & Elisa Morais | Espanja, Liettua | 2015

"Elokuva kertoo voimakkaan ja tunnepitoisen tarinan pelkistettyä tekniikkaa sekä estetiikkaa hyödyntäen. Se saattaa katsojansa harvinaislaatuiseen tunnelmaan tarjoten tuntemuksen siitä, miten syyllisyys voi hitaasti kasvaa pakko-oireiseksi häiriöksi."


Tough Eye Award
Life with Herman H. Rott | Chintis Lundgren | Viro, Kroatia, Tanska | 2015

"Elokuva tarjoaa monia mielettömän kliseisiä tilanteita, jotka johdattavat katsojan syvälle kahden aivan tavallisen hahmon elämään. Ohjaus heijastelee sitä, kuinka typerästi voimme käyttäytyä ihmissuhteissa sekä arkisessa, kompromissien täyttämässä elämässä."


Kunniamaininta

Chulyen, a Crow’s Tale | Cerise Lopez & Agnès Patron | Ranska | 2015

"Kunniamaininnan saa eeppinen, dynaaminen ja synkkä tarina. Se kuljettaa läpi egoismin, manipulaation, nälän ja rakkauden – erittäin synkkien mutta myös yllättävän hauskojen sattumusten, joihin johtaa päähahmon machoileva käytös."


Yleisöpalkinto

Superbia | Luca Tóth | Unkari, Tsekki, Slovakia | 2016

Tuomaristo 2016

Bastien Dubois, Ranska
Sara Koppel, Tanska
Mihai Mitrica, Romania

Tapahtumapaikat

Festivaalin pääasiallisena esityspaikkana toimii Manillan viehättävän rosoinen tehdaskortteli Aurajoen rannalla, osoitteessa Itäinen Rantakatu 64 20810 Turku. Tänä syksynä 150-vuotisjuhliaan viettävä kulttuuritehdas on koti monenkirjaville toimijoille, ja TAFF:in ohjelmistoa esitetään kiinteistössä toimivien Jo-Jo Teatterin ja Aurinkobaletin tiloissa. Jo-Jo Teatteriin mahtuu 60 katsojaa ja Aurinkobalettiin 120.

Kauppatorilta Manillan tehtaalle on matkaa kaksi kilometriä. Matka taittuu puolessa tunnissa kävellen idyllistä Aurajokivartta pitkin tai 10 minuutissa busseilla 14, 15, 30, 55 ja 56. Linja-autot pysähtyvät Itäisellä Rantakadulla Förin viereen, jonka kyljessä Manillan tehdas sijaitsee. Aikataulut, pysäkkikartat ja reittioppaat löytyvät Turun seudun joukkoliikenteen Föli -sivustolta.

Aurinkobaletin tilat ovat esteettömät. Manillan tehtaan pihalla on yksi invapaikka ja pihalta kuljetaan teatterikerrokseen loivahkoa mäkeä. Teatterissa on yksi inva-WC ja pyörätuolipaikkoja pystytään järjestämään joustavasti esityksiin. Jo-Jo Teatteri ei valitettavasti ole esteetön. Mikäli tilaan liittyviä kysymyksiä ilmenee, voi ottaa yhteyttä suoraan teatterille sähköpostitse jojoteatteri@gmail.com

Manilla kartalla:

Työryhmä

Festivaalia järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Turun elokuvatapahtumat ry. TAFFin ydintyöryhmä muodostuu lyhyt- ja animaatioelokuvan sekä tapahtumatuotannon ammattilaisista, jotka suhtautuvat lyhytanimaatioon sekä elokuvakulttuurin edistämiseen intohimoisesti. 

Festivaalijohtaja
Kimmo Sillanmikko

Taiteellinen johtaja
Joni Männistö

Tuottaja
Sami Skantsi

Tiedottaja
Johanna Salmela

Vierasvastaava
Henri Huttunen

Visuaalinen ilme
Malakias + Johanna Salmela

Internet-sivut
Ville Lempiäinen

Katalogin taitto
Saara Sillanmikko

Viestinnän assistentti
Laura Rosten

Tuotantoassistentti
Hämid Shajarian

Postiosoite:

Turku Animated Film Festival
Henrikinkatu 1 a A 1, 20500 Turku, Finland