MOMEn parhaat

mome_symphony_no__42

Moholy-Nagy University of Art and Design Budabest eli MOME Anim valittiin kesäkuussa maailman parhaaksi animaatiokouluksi Zagrebissa järjestettävän animaatioelokuvafestivaali Animafestin toimesta. Yli 35 vuotta sitten perustettu laitos järjestää kandi- ja maisteritasoista koulutusta, toimii useissa kansainvälisissä ohjelmissa sekä ulottaa toimintansa myös pitkälle opetuksen yli. MOME Anim mm. tuottaa alumniensa elokuvia, osallistuu projektien ja lahjakkuuksien kehittämiseen sekä järjestää erilaisia elokuvatapahtumia.

Näytösajat ja lippukauppa:
Jo-Jo Teatteri, pe 13.30

Rabbit and Deer
Péter Vácz 2012 | 16 min

Kani ja Kauris elävät onnellisina ja huolettomina, kunnes heidän ystävyyttään koetellaan Kauriin uudella pakkomielteellä, kolmannen ulottuvuuden kaavan etsimisellä. Odottamattoman onnettomuuden jälkeen Kauris löytää itsensä uudesta maailmasta, joka on hänelle tuntematon. Ulottuvuuksien erottamana kahden hahmon täyyy löytää tie takaisin toistensa luokse.

Party
Dániel Bárány 2015 | 4 min

Kotibileet heräävät henkiin alusta loppuun. Alussa yksinkertaista juomista ja jutustelua, musiikin seuraamana ja vieraita vain saapuu. He juovat niin paljon, että juhlista tulee katastrofi. Elokuvaa on innoittanut Boris Vianin romaani Vercoquin et le plancton.

Symphony No 42
Réka Bucsi 2013 | 10 min

Epätavalliseen narratiiviin perustuva filmi esittelee subjektiivisen maailman 47 kohtauksen kautta. Pienet tapahtumat, assosioinnin kautta limittäytyneet, ilmaisevat ympäristömme irrationaalista yhtenäisyyttä. Surrealistiset tilanteet perustuvat ihmisten ja luonnon vuorovaikutukseen.
Elokuva sai ensi-iltansa Berlinalen kilpasarjassa 2014 ja valittiin Oscar-ehdokkaiden shortlistille 2015.

Paperworld
David Ringesisten, László Ruska 2013 | 3 min

Elokuva WWF Hungarylle, jossa WWF:n edustamat arvot tulevat näkyville mikromaailman tasolla, missä kaikki viittaa sloganiin: olemme kaikki yhteydessä.

The Noise of Licking
Nadja Andrasev 2016 | 9 min

Naapurin kissa tarkkailee naista päivittäin tämän hoitaessa eksoottisia kasvejaan. Perverssi rituaali tulee päätökseensä kissan kadotessa. Seuraavana keväänä omituinen mies saapuu vierailulle.

Random Walks
Borbála Tompa 2015| 8 min

Kokeellinen lyhyt dokumenttielokuva, joka perustuu epämuodollisiin keskusteluihin viiden maahanmuuttujan tai siirtolaisen kanssa, jotka asuvat Budapestissa. Se ei keskity pelkästään heidän elämäänsä ja olosuhteisiinsa, vaan pyrkii myös intiimiin suhteeseen heidän kanssaan.

Cosmic Jacuzzi
Anikó Takács 2015 | 9 min

Elokuva kertoo epätavallisen tarinan uskomattomasta matkasta, jolle kaksi rekkakuskia lähtevät hylätyltä tieltä ulkoavaruuteen.

Beyond
Milán Kopasz 2015 | 10 min

Musta aukko on paikka avaruudessa, jossa vetovoima on niin voimakas, ettei edes valo pääse ulos. Myös maapallolla on omituisen vetovoimaisia paikkoja ja tilanteita. Jotkut liikkuvat kauemmas, jotkut astuvat lähemmäs tarkastelua.

Life Line
Tomek Ducki 2007 | 7 min

Lähikontakti maailmassa, jossa säännöt asetetaan, polut ovat kapeita, virheet kuolettavia, eikä paluuta ole. Kuulostaako tutulta?

 

_W3A2355
Näytöksen esittelee József Fülöp, animaatio-ohjaaja, kuvittaja ja kuvallisen viestinnän suunnittelija. József on työskennellyt art directorina useilla TV kanavilla ja animaatiostudioilla Unkarissa (Minimax, Varga Studios, Studio Baestarts, etc) sekä freelance-tuottajana erilaisissa projekteissa tv-mainoksista interaktiivisiin sovelluksiin. Hän on johtanut MOME Animationia vuodesta 2005 ja tuottanut useita palkittuja elokuvia, kuten Life Line, o: Tomek Ducki, Symphony No. 42, o: Réka Bucsi, Rabbit and Deer, o: Péter Vácz. Hän on ollut Moholy-Nagy University of Art and Design, Budapestin rehtori vuodesta 2014.