Cartoon d’Or

BROTHERS IN ARMS_2Cartoon d’Or on Euroopan parhaan lyhytanimaation palkinto. Vuonna 2015 tuomaristo katseli 31 kansainvälisillä elokuvajuhlilla kuluneen vuoden aikana palkittua ohjausta. Noiden voitokkaiden töiden joukosta valittiin nyt nähtävät kuusi finalistia, jotka kilpailivat Cartoon d’Or -tittelistä.

Näytösajat ja lippukauppa:
Aurinkobaletti, pe 22.00
Jo-Jo Teatteri, la 22.00

A SINGLE LIFE_1

A Single Life
Job, Joris & Marieke
Alankomaat 2014 | 2 min

Soittaessaan mystillistä vinyylisingleä Pia kykenee yhtäkkiä matkustamaan läpi elämänsä.

AUTUMN LEAVES_2
Autumn Leaves
Carlos De Carvalho & Aude Danset
Ranska 2013 | 11 min

Abel elää talvella ja Apolline kesäisin. Omiin “luontoihinsa” eristäytyneet eivät ole koskaan tavanneet. Heidän ei ole edes tarkoitus tavata. Kun Abel yrittää rajan ja löytää Apollinen, uteliaisuus käy ylivoimaiseksi…

BROTHERS IN ARMS_2
Brothers In Arms
Cav Bøgelund
Tanska 2014 | 30 min

Brothers In Arms

Brothers In Arms kertoo tarinan Ørnista, tanskalaisen pataljoonan komentajasta, joka on sijoitettu Afganistaniin sekä hänen yhteistyöstään paikallisen poliisikapteeni Fareedin kanssa.

CODA_1
Coda
Alan Holly
Irlanti 2014 | 9 min

Kadotettu sielu kompuroi kaupungin läpi. Puistossa Kuolema löytää hänet ja esittelee hänelle monia asioita.

I CAN'T WAIT_1
I Can’t Wait
Claire Sichez
Ranska 2013 | 5 min

Tarina on yksinkertainen ja katkeransuloinen, ja se koskettaa kaikenikäisiä. Haluamme pitää sen salaisuutena itseltämme. Tarina pitää sisällään tunteiden kirjon, ja haluamme jakaa sen kaikkien kanssa: tämä on elämän tarina.

THE BIGGER PICTURE_2
The Bigger Picture
Daisy Jacobs
Iso-Britannia 2014 | 8 min

“Sinä se haluat laittaa hänet vanhainkotiin; kerro hänelle; kerro hänelle heti”, sihisee toinen veljeksistä. Mutta äiti ei lähde, ja heidän omat elämänsä purkautuvat. Innovatiiviset, ihmisen kokoiset animaatiohahmot kertovat karun ja mustan huumorin sävyttämän tarinan ikääntyvän vanhemman hoitamisesta.