Kansainvälinen kilpailu 3

Näytösajat ja lippukauppa:
Aurinkobaletti, pe 18.00
Jo-Jo Teatteri, la 11.00

Kohlberger_not-even-nothing-can-be-free-of-ghosts_1

Not Even Nothing Can Be Free of Ghosts
Rainer Kohlberger
Itävalta, Saksa 2016 | 11 min

Ei edes ei-mikään voi olla kummituksista vapaa.

dot_still
Dot
Kristjan Holm
Viro 2015 | 4 min

Olipa kerran Pimeyden valtakunta…

cosmoetico_still_1

Cosmoetico
Martina Scarpelli
Italia 2015 | 5 min

Millaista oli ennen universumin syntyä? Onko todellisuus olemassa vain siksi, että pystymme havaitsemaan sen? Tyttö yrittää vastata suuriin kysymyksiin. Samalla hän kuvittelee voivansa tyhjentää universumin saadakseen ensimmäisen palan kosmosta. Niinpä hän huomaa olevansa yksin, universumin pienimpänä palasena – kuin piste.

saVer
Simon Gerbaud
Meksiko 2015 | 8 min

Tämä lyhytanimaatio tutkii jokapäiväisiä esineitä (kenkää, kannettavaa tietokonetta, tuolia, jääkaappiä, eläimen kalloa…) dekonstruktion keinoin. Elokuvan nimi on sanaleikki, joka yhdistää kaksi espanjankielistä verbiä: tietää (saber) ja nähdä (ver).

bird flu_Priit-Tender_Eesti-Joonisfilm_063

Bird Flu
Priit Tender
Viro 2016 | 10 min

Elokuva miehestä, käärmeestä, päihtyneestä pingviinistä ja lintujen katoamisesta. Omenapuusta, omenoista, juurista ja juurettomuudesta. Paratiisista ja sieltä karkotetuksi tulemisesta.

Erlkoenig_280kB-1

Erlkönig
Georges Schwizgebel
Sveitsi 2015 | 6 min

Isä ratsastaa poikansa kanssa metsän halki. Sairas lapsi luulee näkevänsä Keijujen kuninkaan, joka sekä hurmaa että pelottaa häntä. Elokuva perustuu Goethen runoon Erlkönig sekä  Schubertin ja Lisztin musiikkiin.

zimbo3

Zimbo
Juan Medina
Meksiko 2015 | 10 min

Teini-ikäinen Zimbo janoaa vapautta. Eräänä päivänä hän keksii, että hänen on vain katkaistava siteet, jotka  ovat pitäneet häntä vankeudessa.

superbia1

Superbia
Luca Tóth
Unkari, Tsekki, Slovakia 2016 | 15 min

Surrealistisen Superbia-valtion, jossa miehet ja naiset muodostavat erilliset yhteiskunnat, alkuperäisasukkaat kohtaavat historian ensimmäisen tasa-arvoisen pariskunnan alulle panemat muutokset.