Master class: Adrien Merigeau

25_oldfangs_still_07

”Mestariluokka keskittyy pääasiassa Cartoon Saloonin Song of the Sean taiteelliseen suunnitteluun alkaen ensimmäisistä kehittelyvaiheista kompositoinnin ja värimäärittelyn viimeisiin askeleisiin.

Aloitamme kuitenkin käymällä läpi ensimmäisen lyhytelokuvani Old Fangs (12 minuuttia) ja musiikkivideoni Cecelia & Her Selfhood (6 min) selittääkseni luovan kontekstin, joka johti Song of the Sean taiteelliseen suunnitteluun.”

– Adrien

Song of the Sea : Irlantilaisiin kansantaruihin pohjaavassa elokuvassa seurataan 10-vuotiaan irlantilaispojan Benin tarinaa, kun hän huomaa että mykkä siskonsa Saoirse, jota hän syyttää äitinsä kuolemasta on selkie (irlantilainen taruolento, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi hylje).

Old Fangs : Nuori susi yrittää kahden ystävänsä kanssa löytää tien metsän läpi isänsä talolle, jota hän ei ole nähnyt lapsuuden jälkeen.

Cecelia & Her Selfhood : Elokuva seuraa nuoren miehen kehitystä, kun hän luovii läpi impressionistisen maiseman etsiessään saavuttamatonta hirviötä, joka on aikeissa tuhota hänen lapsuudenkotinsa.

Näytösajat ja lippukauppa:
Jo-Jo Teatteri, la 14.30

adrien

Adrien, s. 1983, on opiskellut 2D animaatiota ranskalaiskoulu EMCA:ssa ennen muuttamista Irlantiin, jossa hän osallistui Cartoon Saloon -studion kehittämiseen 2004-2014. Adrien työskenteli background supervisorina heidän ensimmäisessä pitkässä elokuvassaan The Secret of Kells (2009), ohjasi ensimmäisen ammattilaislyhytelokuvansa Old Fangs (2010) ja oli art director heidän toisessa Oscar-ehdokkaaksi yltäneessä elokuvassaan Song of the Sea (2014).

Nykyisin Adrien asuu Pariisisssa ja työskentelee toisen lyhytelokuvansa, Kazakin tuottaman Genius Locin, parissa.