Panorama

Näytösajat ja lippukauppa:
Aurinkobaletti, la 18.30
Jo-Jo, su 14.30

Very Lonely Cock
Leonid Shmelkov
Venäjä 2016 | 6 min

On raskas päivä yksinäiselle kukolle. Ehkä huominen on parempi.

A Better Situation
Francisca Villela
Chile, Saksa 2016 | 4 min

Miten löytää parempi tilanne, kysyy masentavaan sunnuntaitunnelmaan juuttunut peruna. Jättäytymällä pois, muokkaamalla itseään, muuttumalla joksikin muuksi vaiko jatkamalla entiseen malliin?

greedy germ

Greedy Germ
Fang Yu Hsu, Cheng Hao Chen
Taiwan 2015 | 5 min

Mikroskooppisen pienessä maailmassa asuu joukko organismeja ja basilleja; ystävällisiä ja ujoja pieniä otuksia, jotka auttavat toisiaan, kunnes eräänä päivänä ilmestyvä salamyhkäinen tunkeilija tuhoaa julmasti heidän rauhallisen rinnakkaiselonsa.

The Eye of the Storm
Masanobu Hiraoka
Ranska, Japani 2015 | 5 min

Tervetuloa myrskyn silmään.

Analysis Paralysis
Anete Melece
Sveitsi 2016 | 9 min

Antonin päässä pyörii ajatuksia. Puutarhuri kiehuu raivosta: kuka on tallonut hänen kukkapenkkinsä? Anton etsii puistossa jotakuta, jonka kanssa pelata sakkia – jotakuta, joka pelaa paremmin kuin hänen koiransa. Puutarhuri puolestaan etsii salaperäistä sarjavandaalia, joka on kadottanut keltaisen saappaan. Mutta ehkäpä he molemmat etsivät samaa asiaa?

Benches No.0458
Ivan Maximov
Venäjä 2015 | 7 min

Puistonpenkkien ympärille kehkeytyy absurdeja tilanteita, joihin liittyy liuta erilaisia hahmoja.

Rivers
Daria Kopiec
Puola 2015 | 3 min

Czeslaw Miloszin runoon perustuvan elokuvan teemoja ovat aika ja ajan kuluminen. Tarinan päähenkilö kulkee lihallisessa maailmassa, jossa joet ovat kämmeniä, maa nainen ja sade kyyneleitä. Kulkija on yhtä kantamustensa kanssa – matkalaukusta tulee hänen kehtonsa, lauttansa ja kotinsa.

AnnikaDahlsten_Nocturnal_Butterfly_2015_1 (1)

Nocturnal Butterfly
Annika Dahlsten
Suomi 2015 | 5 min

Memento mori – muista, että sinun tulee kuolla… Tässä runollisessa animaatiossa kutsutaan esiin elämän ja kuoleman kysymyksiä.

Out of Internal Worlds
Helen Unt
Viro 2016 | 11 min

Kärpänen hieroo käsiään. Mies ja nainen, ulkona ja sisällä, tasapainottelevat sisällään ja toisiensa välillä. Kärpänen lentää. Etanat keinuvat. Kärpänen lentää.

Traveling Country
Ivan Bogdanov, Vessela Dantcheva
Kroatia, Bulgaria 2016 | 14 min

Olipa kerran jättimäisen hevosen selässä sijaitseva maa, jonka pilasivat tyhmyys ja ahneus. Vain hevosen häntä on entisessä loistossaan, kun taas ihmiset elävät ennen niin onnellisen maailman varjossa. Menneisyyden muisto on kuitenkin kirkas, ja uusi yhteiskunta on syntymässä. Toistaako historia itseään?

Wiener Blut
Zlatko Bourek, Pavao Štalter
Kroatia 2015 | 8 min

Rouva Sarika on lähdössä juutalaiseen vanhainkotiin. Hiljainen ja rauhallinen loppu elämälle muuttuukin holokaustin kauhuiksi, jolloin rouvastakin tulee uhri. Ohjaajansa muistoja toisen maailmansodan sarastuksesta heijasteleva elokuva on visuaalisesti inspiroitunut George Groszin ja Otto Dixin taiteesta.

Private Parts
Anna Ginsburg
Iso-Britannia 2015 | 4 min

Intiimi dokumentti päästää ääneen puhuvat sukuelimet, jotka keskustelevat masturboinnista, seksuaalisuudesta ja vaginoista. Joukko ihmisiä jakaa katsojalle epävarmuutensa ja intohimonsa; jokainen ääni on eri animaattorin visualisoima. Itseilmaisu on yhteistyötä!

Datum Point
Ryo Orikasa
Japani 2015 | 7 min

Japanilaisen modernin runouden kentälle 1950-luvun puolivälissä ilmestynyt Yoshiro Ishihara (1915–1977) muistetaan nykyään “hiljaisuuden runoilijana”, jonka mukaan runo on impulssi kirjoittamisen vastustamiseksi. Tämä elokuva on yritys löytää Ishiharan runosta maisema.