Retrospektiivi: Bastien Dubois

cargo_cult_bastien_dubois_11-1

Jury-jäsen Bastien Dubois’n töihin keskittyvä retrospektiivi. Bastien on itse paikalla näytöksessä kertomassa töistään ja vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Madagascar a journey diary (11′) 2009

Famadihana on muinainen Madagascarilainen tapa, joka tarkoittaa ”kuolleiden kääntämistä”. Esi-isien kunnioituksen symboli ja mahdollisuus siirtää heidän jäännöksensä haudasta lopulliseen leposijaan on myös juhlan, tanssin ja uhrilahjan hetki. Elokuva on kuvattu länsimaisen travellerin matkapäiväkirjan tyyliin. Sivut kääntyvät, piirrokset heräävät henkiin ja Madagascarin henkeäsalpaavat maisemat seuraavat toisiaan. Juhlallisuudet voivat alkaa.

Cargo Cult (11′) 2013

Tyynenmeren sodan aikana Papua-Uusi-Guinean rannikolla papualaiset kehittävät uuden riitin Cargo-jumalan lahjoja varten.

Faces from places (3×3′)2013

Kokoelma animoituja lyhytelokuvia esittää ihmisiä ja paikkoja eri puolilta maailmaa travellerin silmin ja hänen piirrostensa kautta. Nämä silminnäkijät kertovat meille maistaan ja kulttuureistaan.

Näytösajat ja lippukauppa:
Viinatehdas, to 17.00

DUBOIS Bastien-LOW

Bastien Dubois on suorittanut CGI-ohjauksen tutkinnon ranskalaisessa Supinfocom-yliopistossa. Hänen opinnäytetyönsä, lyhytelokuva AH (yhdessä Simon Moreaun ja Joris Bacquetin kanssa) kertoo pienestä tytöstä, joka sukeltaa kuumaan aakkoskeittoonsa ja löytää surrealistisen, aakkosia vilisevän tuhmien lasten maailman.

Dubois’n ensimmäinen oma elokuva Madagascar, a Journey Diary sai hyvän vastaanoton. Sitä esitettiin yli kahdellasadalla kansainvälisellä elokuvafestivaalilla, myös Sundancessa, ja se sai Oscar-ehdokkuuden vuonna 2011. Hänen seuraava työnsä, Faces From Places, on kahdenkymmenen animoidun matkakertomuselokuvan sarja, joka esittelee maita ympäri maailman. Cargo Cult -niminen lyhytanimaatio (2012) puolestaan sijoittuu Papua-Uuteen-Guineaan toisen maailmansodan aikana.

Tällä hetkellä Dubois työskentelee uusien elokuvien, mainosten sekä kuvitusten parissa.