VAF – Uudet kyvyt

cowboyland

VAF New Talents -projekti on perustettu Keski- ja Itä-euroopan lahjakkaimpien nuorten animaationtekijöiden uran edistämiseksi. Se esittelee kansainvälisesti 11 parasta opiskelijoiden ja esikoisohjaajien elokuvaa niin ammattilaisille kuin suurelle yleisölle.

Elokuvien valinnassa painotetaan erityisiä lahjakkuuksia, joiden työt ennustavat menestyksekästä uraa. Projektin myötä koostetta esitetään valikoiduilla eurooppalaisilla animaatioelokuvafestivaaleilla tavoitteena tuoda lahjakkuudet ja kokeneet ulkomaiset tuottajat yhteen.

Näytösajat ja lippukauppa:
Jo-Jo Teatteri, pe 19.30
Jo-Jo Teatteri, la 18.30

Cowboyland
Dávid Štumpf
Slovakia 2014 | 5 min

Villin lännen oikeuden mukaan varkaita tulee rangaista. Mutta sheriffin hevosen hajotessa ei ketään ole valvomassa oikeutta, ja on vaikea ennustaa säilyykö oikeus oikeutena.

Wolf Games
Jelena Oroz
Unkari 2015 | 5 min

Kolme nuorta sutta viettävät iltapäivää yhdessä. Tämä tarina paljastaa, kuinka he päätyivät yksinäisiksi.

Fences
Natalia Krawczuk
Puola 2015 | 7 min

Lintu häkissä, pikkulapsi leikkikehässä, kaksi koiraa aidan molemmin puolin. Erilaiset jaottelut seuraavat meitä elämässä alusta loppuun. Jokainen meistä käsittelee niitä omalla tavallamme. Onko todellakaan mitään mieltä erotella itsemme naapuristamme muurilla? Elokuva on mietelmä “aitojen” – niin oikeiden kuin päämme sisäisten – merkityksestä elämässämme.

BEYOND
Milan Kopasz
Unkari 2014 | 10 min

Musta aukko on paikka avaruudessa, jossa vetovoima on niin voimakas, ettei edes valo pääse ulos. Myös maapallolla on omituisen vetovoimaisia paikkoja ja tilanteita.  Jotkut liikkuvat kauemmas, jotkut astuvat lähemmäs tarkastelua…

The More I Know
Marek Náprstek
Tsekki 2015 | 8 min

Väsynyt vanha mies valmistautuu kuolemaan. Hänellä ei ole enää mitään pelättävää, ja hän päättää jakaa elämänsä salaisuuden kanssamme. Sukulaisten odottaessa oven toisella puolen, innokkaina saamaan oman osuutensa hänen omaisuudestaan, mies vie meidät matkalle muistojensa läpi. Mikä on  perimmäinen totuus, jonka hän kertoo eteenpäin?

Composition
Mitja Manček
Slovenia 2015 | 4 min

Kaksi audiovisuaalista ja elokuvallista perusasiaa – ääni ja kuva – ovat luotuja samoilla viivoilla, jotka ovat kaiverrettuja suoraan ensisijaiseen audiovisuaaliseen mediaan – filmille – laukaistakseen harmonisimman suhteen niiden välille. Tässä elokuvassa näet äänen ja kuulet kuvan. Vahvan yhteyden tiettyjen sävyjen ja rytmien välillä voi määritellä.

Mosaic, The Waltz of Spleen
Andrea Guizar
Puola
 2015 | 4 min

Suuri alus avomerellä. Yhdeksän värikästä hahmoa osallistuvat mystilliseen yhteistyöhön, jota voimme kutsua “kiukun valssiksi.” Tragikomedia, jossa selkäytimestä kumpuavat ja ylevät tunteet kohtaavat.

Tale
Attila Bertóti
Unkari 2014 | 8 min

Lyhyt animaatio Vanyasta, Lenochkasta, kuninkaasta, kuningattaresta, ryöstäjästä, vartijoista, hevosesta, sepästä, palopäälliköstä ja hänen vaimostaan. Se perustuu Daniil Kharmsin novelliin.

Rivers
Daria Kopiec
Puola 2014 | 3 min

Czeslaw Miloszin runoon perustuvan, animoidun filmin Rivers pääteemat ovat aika ja ajan kuluminen. Otsikon jokia verrataan päähenkilön lihallisuuteen. Etsin jälkiä niistä hänen vartalollaan alkaen napanuorasta, jatkuen sormenjälkiin ja päättyen hänen kasvojaan peittäviin ryppyihin. Erottamaton piire päähenkilössä on hänen matkalaukkunsa, josta tulee hänen kehtonsa, lauttansa ja kotinsa. Hahmoa ympäröivä maailma on myös lihallinen: joet ovat kämmeniä, maa on nainen, sade kyyneleitä. Tämä on se maailma, jonka halki hahmo matkustaa.

The Noise of Licking
Nadja Andrasev
Unkari 2015 | 9 min

Naapurin kissa tarkkailee naista päivittäin tämän hoitaessa eksoottisia kasvejaan. Perverssi rituaali tulee päätökseensä kissan kadotessa. Seuraavana keväänä omituinen mies saapuu vierailulle.

Happy End
Jan Saska
Tsekki 2015 | 6 min

Musta komedia kuolemasta, jonka loppu on onnellinen. Loistava ketju epätodennäköisiä kohtaamisia. Metsästäjiä, traktorikuski, diskopoika ja ruumis.