Tervetuloa Turkuun!

Turku on suomalaisen animaation kotikaupunki. Turussa on myös Taideakatemia, jonka animaatiokoulutus on valittu kahdesti maailman parhaaksi. Siksi olikin lähes välttämätöntä, että Turkuun saadaan jälleen kansainvälinen animaatioelokuvafestivaali. TAFF on animaatiotaiteen juhlaa. Juhlat tarkoittavat kellon ympäri jatkuvaa riemua 25.–28. elokuuta. Animaatiotaiteella tarkoitamme ensisijaisesti lyhytelokuvia. Neljän päivän juhlamme omistetaan elokuville, joissa on sydäntä ja sielua. Ohjelmassa on kilpailuun valittavien lyhytanimaatioiden lisäksi parhaat tuoreet kotimaiset animaatiot sekä kokoelma taiteellisen johtajamme Joni Männistön rakkaudella valitsemaa sisältöä.

Elokuvia esitetään pääasiassa Manillassa, entiseen jokirannan tehdaskiinteistöön perustetussa kulttuurikeskuksessa, joka muuntuu elokuussa festivaalikeskukseksi. TAFF levittäytyy myös joen yli ja yläjuoksulle, eri puolille Turun keskustaa, niin että festivaalivieraat voivat nauttia kaikesta kauniista, mitä kesäisellä Turulla on tarjottavana.

Elokuvantekijöille, joiden elokuva pääsee kilpailuun, on luvassa erikoisherkkua. Te pääsette majoittumaan Ruissalossa sijaitsevassa huvilassa, jossa on mahdollisuus uida meressä ja saunoa mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Kilpailuilmoittautuminen on avoinna vielä tämän kuun loppuun, onnea!

Nähdään elokuussa Turussa!
Rakkaudella,

Kimmo
festivaalijohtaja