TAFF 2017: Torstai

Kymmenen näytöstä! Kaksi keskustelutilaisuutta! Maailmanensi-ilta! Projisointeja kaupunkitilassa! 

Turku Animated Film Festivalin toinen päivä käynnistyy puoliltapäivin, jolloin yleisöllä on oiva mahdollisuus tavata festivaalin kotimaisia ja kansainvälisiä ohjaajavieraita. Alkuillasta tarjolla on myös Animaatioklinikan järjestämä paneelikeskustelu, joka sukeltaa elokuvantekemisen saloihin. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Torstai tuo tullessaan festivaalin ensimmäiset kilpailunäytökset (1 & 2), joissa yli 800 kilpailuun lähetetyn työn joukosta poimitut ohjaukset ottavat mittaa toisistaan. Cartoon d’Or esittelee Euroopan parhaan lyhytanimaation palkinnosta kisailleet finalistielokuvat, ja VAF New Talents -näytöksessä katsellaan nuorten, keski- ja itä-eurooppalaisten animaationtekijöiden hurmaavia visioita.

Kotimaisen lyhytanimaatiolle omistetaan tänään torstaina kaksi näytöstä. Yhteistyössä AV-arkin kanssa esitettävä Kokeellista Suomesta -näytös tarjoaa hykerryttäviä perspektiivejä ihmisen ja luonnon suhteeseen ja päästää ääneen muun muassa beatboksaava perunan! Tuoretta Suomesta -näytös sisältää nimensä mukaisesti joukon uusimpia kotimaisia ohjauksia, muun muassa animaatioanarkisti Malakiaksen uutukaisen Eläintarha, joka saa TAFFissa maailmanensi-iltansa.

Suosittelemme lämmöllä myös kansainvälisten vieraidemme isännöimiä näytöksiä. Palkittu serbialaisohjaaja ja käsityöläinen Milos Tomic esittelee ’gulassiksi’ luonnehtimassa näytöksessään lyhytelokuvia, musiikkivideoita, mokumenttia, kokeellista animaatiota ja – vaikka mitä. She, Polish Animation on Piotr Kardasin luento ja näytös puolalaisen animaation historiasta. Showcase: AniDox  sukeltaa Uri Kranotin johdolla animaation ja dokumenttielokuvan pyörteisiin.

Eikä siinä vielä kaikki: torstain päättävä Soittolista-näytös kutsuu jammailemaan silmää hivelevien animoitujen musiikkivideoiden tahdissa.

Näytösten välissä suosittelemme piipahtamaan Priit Pärnin tuoreita kuvituksia esittelevässä Hölmöläinen sinussa itsessäsi -näyttelyssä, joka on avoinna B-gallerialla klo 12–18.

Ja kun pimeys laskeutuu, Anikistien vaaleanpunainen Mustanaamio päivystää Manillan portilla (klo 21–23.30), ja Kaupunginkirjaston Linnankadun puoleiseen seinään heijastuvat luuppikilpailun taidonnäytteet (klo 21–00).

Inspiroivaa, animaationtäyteistä torstaita!

(Kuva: Milos Tomic)