Bransch

Den 3:e Turku Animated Film Festival 2018
29.8.–2.9.2018
Anmälningar till tävlingen togs emot 2.1–30.4

Ackreditering (25€) för bransch och studerande är öppen. Fyll i ackrediteringsformuläret för att söka ackreditering till festivalen.

INTRODUKTION

Turku Animated Film Festival, även kallad TAFF, är en ung och helt oemotståndlig internationell festival för animerad film i Åbo. Festivalen,  som äger rum i Manillakvarteret och andra platser i staden, är en härlig blandning av animationskonst och kreativitet.

I den internationella tävlingsserien presenteras fyndiga och kompromisslösa individuella animationsfilmer på under 30 minuter. Både proffs och studerande kan anmäla sina filmer till tävlingen. Alla filmer i tävlingen har en chans att vinna Grand Prix värd €1,000* och Tough Eye Award. Dessutom delas det ut ett pris för den bästa proffsfilmen,  den bästa studentfilmen och publikens favoritfilm. Det övriga programmet omfattar omsorgsfullt kuraterade tematiska visningar, workshoppar, diskussioner, utställningar och festligheter. Festivalen gästas varje år av tiotals filmskapare och representanter från animationsbranschen.

TAFF har inrättats för att främja den animerade filmkulturen både i Finland och utomlands. Vårt mål är att etablera oss som en av de viktigaste filmfestivalerna i landet och fungera som en inspirerande mötesplats för filmmakare, filmproffs och alla vänner av animerad film. Vi vill också kombinera film och andra former av kreativitet och underhållning.

TAFF arrangeras i Finlands animationshuvudstad Åbo, i Manillakvarteret vid Aura å. Festivalen organiseras av föreningen Turun elokuvatapahtumat ry.

*sponsrad av YLE Uusi Kino

Tävlingens regler (på engelska)