Info

Om festivalen

Turku Animated Film Festival, TAFF, är en fräsch internationell filmfestival som hyllar animation och kreativt tänkande. Den tredje upplagan av TAFF samt TAFF Junior, som är inriktad till barn, ordnas i Åbo, Finlands animationshuvudstad, den 29.8–2.9 2018. Under fem dagar bjuder TAFF på tiotals visningar och evenemang.

Festivalens internationella tävling presenterar modiga, kompromisslösa och fantasifulla animerade filmer under 30 minuter. Utöver tävlingen omfattar festivalprogrammet omsorgsfullt kuraterade tematiska visningar, workshoppar, diskussioner, utställningar och festligheter.

TAFF har inrättats för att främja den animerade filmkulturen både i Finland och utomlands. Vårt mål är att etablera oss som en av de viktigaste filmfestivalerna i landet och fungera som en inspirerande mötesplats för filmskapare, lokala filmälskare och branschfolk. Vi vill också kombinera film och andra former av kreativitet och underhållning.

De flesta filmer har ingen dialog. Alla filmer med dialog som inte är på engelska har engelsk undertext.

Festivalplatser

Festivalcentret ligger i den kulturhistoriskt värdefulla fabriksfastigheten Manilla (Östra Strandgatan 64, 20810 Åbo) vid Aura å, cirka 2 kilometer från stadens centrum. De flesta visningar äger rum i tre teatrar: Manilla-teater som har 120 platser, Jo-Jo Teatteri (60 platser) och Viinatehdas (100 platser).

Manillateatern och Viinatehdas är tillgängliga. Det finns en p-plats för personer med rörelsehinder. Passagen till teatervåningen är svagt sluttande. Både Manillateatern och Viinatehdas har en tillgänglig toalett. I båda salarna finns det gott om plats för rullstolar.

Jo-Jo Teatteri är tyvärr inte tillgänglig. Vid ytterligare information om Jo-Jo Teatteris tillgänglighet och utrymmen, vänligen kontakta dem på förhand via e-post: jojoteatteri@gmail.com.

Andra festivalplatser är Logomo (Hampspinnaregatan 14), Åbo Bokcafé (Brinkkalas innergård, Gamla Stortorget 3), Kino Diana (Humlegårdsgatan 3B)  och Bar Ö (Slottsgatan 7).

Hostel Borea invid Aura å erbjuder förmånlig övernattning för TAFFs festivalbesökare.

Manilla på kartan:

Festivalpersonal

Festivalen organiseras av föreningen Turun elokuvatapahtumat ry.

Festivalchef
Kimmo Sillanmikko

Konstnärlig ledare
Joni Männistö

Produktionschef
Sami Skantsi

Kommunikationschef
Johanna Salmela

Gästkoordinator
Henri Huttunen

Grafisk design
Malakias + Johanna Salmela

www
Ville Lempiäinen

 

Turun elokuvatapahtumat ry

Styrelseordförande
Joni Männistö

Styrelsemedlemmar
Antti Laakso
Juri Nummelin
Tatu Pohjavirta
Elli Vuorinen
Sari Väänänen

Postadress

Turku Animated Film Festival
Turun Elokuvatapahtumat ry.
Universitetsgatan 27 b B 13
20100 Åbo
Finland