Info

Mikä TAFF?

Turku Animated Film Festival, tuttavallisemmin TAFF, on tuore kansainvälinen elokuvafestivaali, joka juhlistaa animaation taidetta ja luovaa mieltä. Tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävä TAFF, sekä lastenelokuvafestivaali TAFF Junior järjestetään Suomen animaatiopääkaupungissa Turussa 21.–25.8.2019. Viisipäiväinen festivaali koostuu noin kymmenistä näytöksistä ja tapahtumista ja sen odotetaan houkuttelevan paikalle tuhansia kävijöitä. 

Festivaalin kansainvälinen kilpasarja esittelee rohkean omaperäisisiä, tinkimättömiä ja kekseliäitä alle 30 minuutin mittaisia animaatioelokuvia. Kilpasarjan lisäksi festivaalin ohjelmisto koostuu huolella kuratoiduista teemanäytöksistä, työpajoista, keskustelutilaisuuksista, näyttelyistä sekä tietenkin juhlallisuuksista. Tänä vuonna festivaalin kilpasarjat laajentuvat ja festivaalilla jaetaan palkinnot myös parhaalle kotimaiselle animaatiolle sekä parhaalle nuorisoyleisölle suunnatulle elokuvalle.

TAFF on perustettu edistämään animaatioelokuvakulttuuria sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tavoitteenamme on vakiintua yhdeksi maamme merkittävimmistä elokuvafestivaaleista ja toimia inspiroivana kohtaamispaikkana niin elokuvantekijöille, alan ammattilaisille kuin paikallisille animaatioelokuvan ystäville. Pyrimme niin ikään laajentamaan elokuvanäytöksen konseptia saattamalla yhteen elokuvataidetta sekä muita luovuuden ja viihteen muotoja.

Kaikki elokuvat, joissa puhutaan muuta kuin englantia on tekstitetty englanniksi.

Tapahtumapaikat

Festivaalin pääasiallisena esityspaikkana toimii Manillan viehättävän rosoinen tehdaskortteli Aurajoen rannalla, osoitteessa Itäinen Rantakatu 64 20810 Turku. Viime syksynä 150-vuotisjuhliaan viettänyt kulttuuritehdas on koti monenkirjaville toimijoille, ja TAFF:in ohjelmistoa esitetään kiinteistössä toimivien Jo-Jo Teatterin ja Aurinkobaletin tiloissa. Jo-Jo Teatteriin mahtuu 60 katsojaa ja Aurinkobaletin Manilla-teatteriin 120.

Kauppatorilta Manillan tehtaalle on matkaa kaksi kilometriä. Matka taittuu puolessa tunnissa kävellen idyllistä Aurajokivartta pitkin tai 10 minuutissa busseilla 14, 15, 30, 55 ja 56. Linja-autot pysähtyvät Itäisellä Rantakadulla Förin viereen, jonka kyljessä Manillan tehdas sijaitsee. Aikataulut, pysäkkikartat ja reittioppaat löytyvät Turun seudun joukkoliikenteen Föli -sivustolta.

Manilla-teatterin tilat ovat esteettömät. Manillan tehtaan pihalla on yksi invapaikka ja pihalta kuljetaan teatterikerrokseen loivahkoa mäkeä. Teatterissa on yksi inva-WC ja pyörätuolipaikkoja pystytään järjestämään joustavasti esityksiin. Jo-Jo Teatteri ei valitettavasti ole esteetön. Mikäli tilaan liittyviä kysymyksiä ilmenee, voi ottaa yhteyttä suoraan teatterille sähköpostitse jojoteatteri@gmail.com

Majoitusvaihtoehtoja pohtiville suosittelemme Aurajoen suulla kätevästi sijaitsevaa Hostel Boreaa, joka tarjoaa vieraillemme erikoishintaista majoitusta! 

Manilla kartalla:

Työryhmä

Festivaalia järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Turun elokuvatapahtumat ry. TAFFin ydintyöryhmä muodostuu lyhyt- ja animaatioelokuvan sekä tapahtumatuotannon ammattilaisista, jotka suhtautuvat lyhytanimaatioon sekä elokuvakulttuurin edistämiseen intohimoisesti. 

Festivaalijohtaja
Kimmo Sillanmikko

Taiteellinen johtaja
Joni Männistö

Tuotantopäällikkö
Sami Skantsi

Vierasvastaava
Henri Huttunen

Internet-sivut
Ville Lempiäinen

 

Postiosoite:

Turku Animated Film Festival
Turun Elokuvatapahtumat ry.
Yliopistonkatu 27 b B 13, 20100 Turku, Finland