Plug & Play – interaktiivisen animaation työpaja ja masterclass

TAFFin yhteydessä järjestetään animaation ammattilaisille suunnattu interaktiivisen animaation työpaja, jonka ohjaa sveitsiläinen työpari Michael Frei ja Mario von Rickenbach.

Animaatio-ohjaaja Frei tunnetaan muun muassa lukuisia palkintoja voittaneista elokuvistaan Not About Us ja Plug & Play. Von Rickenbach puolestaan on pelintekijä, jonka käsissä ovat syntyneet pelit Plug & Play, Mirage, Krautscape, Drei ja Rakete. Tällä hetkellä parivaljakko kehittelee yhdessä monikanavatuotantoa Kids, josta syntyy interaktiivinen animaatio, lyhytelokuva ja näyttely.

Turussa Frei ja von Rickenbach ohjaavat työpajan, jossa tähdätään fysiikkaan perustuvan interaktiivisen animaation luomiseen maksuttomassa Unity-kehitysympäristössä. Osallistujat saavat neuvoja ja työkaluja yksinkertaisten vuorovaikutteisten kohtausten toteuttamiseen.

Osallistujien odotetaan tuovan mukanaan oman tietokoneensa, jossa on asennettuna Unity sekä käyttämänsä animaatio-ohjelmistot. Aiempia koodaustaitoja ei tarvita. Työpajaan voi osallistua oman visuaalisen työnsä tai animaationsa pohjalta tai siellä voi aloittaa uuden kohtauksen rakentamisen. Kaksipäiväiseen (2x3h) työpajaan otetaan maksimissaan kymmenen osallistujaa. Työpaja järjestetään 30.–31.8. Turun Taideakatemian tiloissa, ja sen hinta on 20 euroa.

Frei ja von Rickenbach esittelevät työskentelyään myös festivaalin avajaistapahtumana 29.8. järjestettävässä master classissa, jossa he kertovat yhteistyöstään animaatio-ohjaaja–pelintekijä -työparina. Frei ja Rickenbach valaisevat työskentelymetodejaan interaktiivisen animaation parissa käyttäen esimerkkinä muun muassa projektejaan Plug & Play ja Kids.

Työpajaan voi ilmoittautua tällä lomakkeella. Työpajaa tukee AVEK, yhteistyössä Turun taideakatemia.

[Michael Frei: Plug & Play]