Big Fish & Begonia

 

S03_C017.mov (00137)

Näytökset:
Ke 29.8. klo 17.00 Logomo Move 2
La 1.9. klo 13.00 Kino Diana

Meidän maailmamme sisässä, suojassa ihmisten katseilta, sijaitsee toinen maailma, jonka asukkaat huolehtivat vuorovedestä ja vuodenaikojen kierrosta. Yksi tuon maailman asukkaista on Chun-niminen tyttö, joka 16 vuotta täytettyään muuttuu punaiseksi delfiiniksi ja lähtee tutkimusmatkalle ihmisten maailmaan.

Ihmeellinen matka on katketa alkuunsa kun Chun juuttuu myrskyssä kalastajien verkkoon. Ihmispoika nimeltä Kun onnistuu pelastamaan tämän, mutta katoaa itse pyörteeseen. Pojan kuolemasta syyllisyyttä poteva Chun ryhtyy kalliiseen vaihtokauppaan sielujen vartijan kanssa: tuodakseen Kunin takaisin elävien kirjoihin Chunin on luovuttava palasta itseään ja suojeltava pojan sielua, joka saa pienen kalan muodon.

Kauniisti animoitua elokuvaa on verrattu Studio Ghiblin elokuviin, eikä suotta. Big Fish & Begonia on pakollista katsottavaa kaikille animaation ja sykähdyttävien satujen ystäville! Käsin piirrettyä ja digitaalista animaatiota yhdistelevän elokuvan ohjaajia ovat inspiroineet unet ja muinaisen Kiinan sadut.

 

BIG FISH & BEGONIA (S)
Xuan  Liang, Chun  Zhang | CH 2016 | 106 min
Kieli: kiina, tekstitys englanniksi | Language: Chinese with English subtitles