TAFF palkittiin Animaation Sankari -tunnustuspalkinnolla

Elokuva-alan ammattijärjestöjen palkinnot jaettiin perjantaina 22.9. Helsingissä Koko-teatterissa pidetyssä gaalassa. Palkintojen saajat ovat alan ammattilaisten keskuudestaan valitsemia. Suomen ainoa animaation ammattijärjestö Animaatioklinikka -Suomen animaationtekijät ry. osallistui gaalaan ensimmäistä kertaa jakamalla Animaation Sankari -tunnustuspalkinnon. Palkinto jaetaan henkilölle tai taholle, joka on erityisesti kunnostautunut animaation saralla. Tänä vuonna Animaation Sankariksi julistettiin Turku Animated Film Festival.

Palkintoperusteissaan animaatioklinikka mainitsi, että ”Tämän vuoden palkinnon saaja on toiminnallaan lisännyt merkittävästi Suomen animaatiokentän elävyyttä ja kansainvälisyyttä. Suomen animaation neuvostoaika on nyt virallisesti ohi, kun olemme saaneet kansainvälisen animaatiofestivaalin.” Palkinnon vastaanotti TAFFin festivaalijohtaja Kimmo Sillanmikko.

Turku Animated Film Festival kiittää kunniasta ja jatkaa työtään suomalaisen animaatiokentän kansainvälistymisen puolesta. TAFFin koostamia suomalaisen animaation näytöksiä nähdään tänä syksynä useilla animaatioon keskittyvillä festivaaleilla eri puolilla Eurooppaa. Kotimaisten elokuvien näytöksiä esitetään Romanian Anim’estissä, Puolassa ja Sloveniassa järjestettävällä StopTrik-festivaalilla, Unkarin Aniloguessa sekä Tallinnan uudella Pöff Shorts -festivaalilla.

 

Kuvat: Alejandro Lorenzo, Mikko Lyytikäinen / Movision