TAFF aloittaa säännöllisen tapahtumayhteistyön Bar Ö:n kanssa

TAFFin maksuttomat elokuvaillat tuovat lyhytanimaatiot baariin kerran kuussa aina toukokuulle asti.

“Festivaali on koko olemassaolonsa ajan ylläpitänyt säännöllistä esitystoimintaa läpi vuoden – ulkomailla. On mahtavaa päästä vihdoin tarjoamaan säännöllisiä näytöksiä myös paikalliselle yleisölle yhdessä Bar Ö:n kanssa”, toteaa TAFFin festivaalijohtaja Kimmo Sillanmikko.

Leffakerho käynnistyy tiistaina 19.12. klo 19, jolloin tarjolla on festivaalilla palkittuja elokuvia sekä työryhmän omia suosikkeja. TAFFin pääpalkinnon pokannut Dolls Don’t Cry (ohj. Frédérick Tremblay) on metatasolle yltävä nukkeanimaatio nukkeanimaatiosta. Nicolas Menardin vähäeleisesti animoitu Wednesday with Goddard on runollinen ja samaan aikaan ironisen riemastuttava roadmovie yhden miehen pyrkimyksistä löytää Jumala. Festivaaliyleisön hurmannut, Max Porterin ja Ru Kuwahatan Negative Space kilvoittelee paraikaa Oscar-finaaliin pääsystä kymmenen parhaan lyhytanimaation joukossa. Chintis Lundgrenin Manivald esittelee kolmikymppisen aikamiesketun, joka ihastuu – äitinsä tavoin – seksikkääseen putkimiessusi Toomakseen. 3D-animaatio Uglyssä ohjaaja Nikita Diakur on osin sattumien summana luonut maailman, joka on tahallisen ruma ja virheellinen, mutta siksi valloittava ja kiehtova. Festivaalilla kunniamaininnan saanut Anna Katalin Lovrityn Volcano Island kuljettaa katsojan saarelle, jolla asuu nuori naiivi naarastiikeri ja häntä ahdisteleva vanhempi urostiikeri.

Hiihtolomaviikolla TAFF vierailee myös Turun Pääkirjaston Studiossa, jossa nähdään lastenelokuvafestivaali TAFF Juniorin parhaita lyhytanimaatioita tiistaina 20.2. klo 15. Näytös sopii kaikenikäisille, ja sitä suositellaan erityisesti alakouluikäisille.

Kansainvälisillä elokuvajuhlilla tiuhaan vieraileva TAFF haluaa tarjota säännöllistä esitystoimintaa myös kotikaupunkinsa asukkaille. Leffakerhossa lyhytanimaatiosta on mahdollista nautiskella rennossa ravintolaympäristössä. Kevään näytössarja käsittää niin TAFFin parhaita elokuvia kuin ajankohtaisia lyhytanimaationäytöksiä kotimaisista ja kansainvälisistä elokuvista.

Leffakerho Bar Ö:ssä tiistaisin 19.12. 16.1., 20.2., 20.3., 17.4. ja 22.5. klo 19. Vapaa pääsy!

Turku Animated Film Festival on Suomen suurin animaatioelokuvatapahtuma sekä kansainvälinen kohtaamispaikka animaation ystäville ja tekijöille. Seuraava TAFF järjestetään Turussa 29.8.–2.9.2018.

Dolls-Dollt-Cry_Frederick-Tremblay_festival-1 kopio