Ammattilaiset

1. TAFF Pro 2020

Tapahtuman ajankohta 26.–28.8.2020

TAFF Pro on uusi, elokuussa 2020 järjestettävä tapahtuma animaation ammattilaisille. Kolmipäiväinen tapahtuma sisältää animaatiota ja dokumentaatiota yhdistävien teosten kehittelytyöpajan, koko elokuva-alalle avoimia master class -luentoja ja näytöksiä sekä verkostoitumista. Ensimmäisen tapahtuman teemana on animaation ja dokumentin yhdistäminen ja se järjestetään yhteistyössä tanskalaisen ANIDOX-foorumin kanssa. Kehittelytyöpajaan valitut on julkistettu sivuillamme. 

 
5. Turku Animated Film Festival 2021

Festivaalin ajankohta: 25.–29.8.2021

Kilpailuilmoittautuminen oli avoinna 2.1.-30.4.2020 ja avataan jälleen 2.1.2021 FilmFreewayssä. Tänä vuonna lähetetyt elokuvat ovat mukana vuoden 2021 valintaprosessissa.

 
ESITTELY

Turku Animated Film Festival – tuttavallisemmin TAFF – on kansainvälinen elokuvafestivaali, joka juhlistaa animaation taidetta ja luovaa mieltä.

Vuonna 2021 pidettävän TAFFin kilpasarjat esittelevät rohkean omaperäisiä, tinkimättömiä ja kekseliäitä alle 30 minuutin mittaisia animaatioelokuvia. Kilpailussa on kategoriat kansainvälisille ammattilais- ja opiskelijaelokuville, kotimaisille elokuville sekä junioreille suunnatuille elokuville. Kansainvälisten sarjojen elokuvat kilpailevat Grand Prix'stä että Tough Eye -palkinnosta. Lisäksi festivaalilla jaetaan palkinnot parhaalle ammattilais- sekä opiskelijaelokuvalle  ja yleisön suosikkielokuvalle. Kotimaiseen sarjan elokuvat kilpailevat parhaan kotimaisen elokuvn palkinnosta ja TAFF Junior -sarjaan valituille elokuville on myös oma palkintonsa. Kilpasarjojen ohella festivaalin ohjelmisto koostuu huolella kuratoiduista teemanäytöksistä, työpajoista, keskustelutilaisuuksista, näyttelyistä sekä tietenkin juhlallisuuksista. Festivaalille odotetaan jälleen kymmeniä ulkomaisia animaatioalan ammattilaisia.

TAFF on perustettu edistämään animaatioelokuvakulttuuria sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tavoitteenamme on toimia inspiroivana kohtaamispaikkana niin elokuvantekijöille, alan ammattilaisille kuin paikallisille animaatioelokuvan ystäville. Pyrimme niin ikään laajentamaan elokuvanäytöksen konseptia saattamalla yhteen elokuvataidetta sekä muita luovuuden ja viihteen muotoja.

TAFF ja TAFF Pro toteutuvat Suomen animaatiopääkaupunki Turussa, Manillan viehättävän rosoisessa tehdaskorttelissa Aurajoen rannalla.

Festivaalia järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Turun elokuvatapahtumat ry.

Kilpailun säännöt (englanniksi).