Animaation ammattilainen: Tule TAFF Prohon oppimaan ja verkostoitumaan – ilmoittautuminen nyt!

Tiedote 19.8.2020 julkaisuvapaa

TAFF Pro 26.–28.8. 

Suomen ihastuttavin animaatioelokuvafestivaali Turku Animated Film Festival on tänä vuonna elokuva-alan ammattilaisille suunnattu TAFF Pro. Nyt ensimmäistä kertaa pääosin Turun Manillassa ja verkossa järjestettävän TAFF Pron teemana on animaation ja dokumentin yhdistäminen. 

TAFF Prossa kotimainen animaatiokenttä saa vahvistaa ja näyttää osaamistaan: tapahtuma sisältää palkittujen, kansainvälisten tekijöiden luentoja, tuotantoyhtiöiden kanssa verkostoitumista, paneelikeskustelun ja elokuvanäytöksiä. Kaikki ammattilaisohjelma on maksutonta ja siihen voi osallistua niin paikan päällä kuin Zoomissa!

Tänä vuonna kaikkeen ammattilaisohjelmaan tulee ilmoittautua ennakkoon, sillä haluamme tehdä TAFF Prosta niin turvallisen kuin mahdollista. Ilmoittautuminen on käynnissä maanantaihin 24.8.2020 asti.

Perjantain industry-päivä: animaattori, ilmoittaudu verkostoitumaan ja tapaamaan tuotantoyhtiöitä!

TAFF Pron viimeinen päivä perjantai eli industry-päivä on varattu kokonaan kotimaisen animaation ammattilaisten osaamisen esittelyyn, verkostoitumiseen ja yhteistoimintaan.

TAFF Pro huipentuu tuotantoyhtiöiden esittelyyn ja tekijöiden ja tuotantoyhtiöiden kohtaamiseen, joka onnistuu niin paikan päällä Manillassa kuin Zoomissa. Mukana on kymmenkunta firmaa, jotka kertovat toiminnastaan. Esittelyiden jälkeen tapahtumaan ilmoittautuneet tekijät pääsevät tutustumaan firmoihin pienryhmissä. Tarkoitus on lujittaa siltoja suomalaisten tuotantoyhtiöiden ja tekijöiden välillä ja edesauttaa rekrytointeja. Firmat julki täällä.

Luvassa on myös ’’Ideasta valmiiksi ohjelmaksi’’ -paneeli, jossa tekijät keskustelevat siitä, mitä kaikkea tuotannossa tapahtuu idean ja valmiin animaatioteoksen välillä. Keskustelussa puidaan ohjelmantekemisen yksityiskohtia alkuinspiraatiosta rahoituksen hankkimiseen sekä herkullisimpiin kauhunhetkiin ja mahtavimpiin onnenpotkuihin! Keskustelemassa ovat Iron Danger-pelin luoja Sami Timonen, Divine Consultantsin kehittäjä Juha Fiilin sekä animaatio-ohjaaja Ami Lindholm, jonka uusimmasta elokuvasta poiki myös Oodin äidit -mediataidenäyttely.

TAFF Pron aikana pyörii kehittelytyöpaja, johon valittiin kahdeksan hienoa animaation ja dokumentin yhdistävää projektia. Industry-päivän aluksi ammattilaisyleisö pääsee kurkistamaan, millaisia projekteja kehittelytyöpajassa on mukana ja kuinka niitä on kahden päivän aikana jalostettu eteenpäin.

Dokumentti <3 animaatio: mestareiden luentoja ja näytöksiä

Keskiviikko ja torstai painottuvat elokuvanäytöksiin ja koko alalle avoimiin, ilmaisiin master classeihin, jotka käsittelevät animaation ja dokumentin hurmaavaa liittoa. Keskiviikkona 26.8. luennoi Uri Kranot. Tanskassa asuvat Uri ja Michelle Kranot tunnetaan teknologia- ja kerrontarajat ylittävistä, useasti palkituista töistään sekä ANIDOX:Labista, joka on vuoden pituinen kehittelytyöpaja animoiduille dokumenteille. Torstain luennon vetää Annecy-palkittu ohjaaja ja elokuvataiteen tohtori Anca Damian. Molemmat luennot voi myös nähdä niin Manillassa kuin livenä Zoomista.

Vaikka näytöksiä on tänä vuonna vähemmän, on elokuvatarjonta silti taffimaisen tykki. Keskiviikkona päästään nauttimaan lyhärien ja illallisen herkullisesta kombinaatiosta Ravintola Kakolanruusussa, jonka Kakolan pidot -kattaus tarjotaan yhteensopivien animaatioiden kanssa.

Torstaina on luvassa säkenöivä valikoima dokumenttia ja animaatiota yhdistäviä filmejä, joihin liput ovat myynnissä nyt. Iltapäivällä Manillassa pyörii lyhytdokumenttinäytös, jonka teemana ovat naisten tarinat eri puolilta maailmaa. Sen jälkeen nähdään Anca Damianin jännittävästi eri tekniikoita yhdistelevä animoitu dokumentti Magic Mountain. Elokuva kertoo valokuvaaja-vuorikiipeilijä Adam Jacek Winklerin huiman tarinan ja on saanut muun muassa kunniamaininnan Karlovy Varyssa. 

Illalla Kirjakahvilan ulkoilmanäytös tuo kankaalle Brett Ingramin dokumentin Monster Road. Se kertoo animaatiolegenda Bruce Bickfordista, jonka kauhusatumainen animaatiouniversumi rakentui pikkuruisista vahahahmoista. Ulkoilmanäytökseen on vapaa pääsy.

TAFF Pro:ta tukevat Suomen elokuvasäätiö, AVEK ja Scene Turku. 

Pidetään huolta, ja nähdään Turussa tai Zoomissa!

TAFF Pro 26.-28.8.2020   

Tutustu koko ohjelmaan ja osta liput näytöksiin.

Ilmoittaudu ammattilaistapahtumiin täyttämällä lomake.

taff.fi

facebook.com/turkuanimatedfilmfestival

instagram.com/turkuanimatedfilmfestival

Lisätiedot:

Festivaalijohtaja

Kimmo Sillanmikko

kimmo@taff.fi

045-1215017

Taiteellinen johtaja

Joni Männistö

joni@taff.fi

040-7548245

Tiedottaja

Anniina Meronen

anniina@taff.fi