Animaation tekijä, ilmoittaudu TAFF Prohon tutustumaan tuotantoyhtiöihin – 10 firmaa julki nyt!

TAFF Pron animaatioalan osaamisen esittelyyn varattu industry-päivä, perjantai 28.8. huipentuu klo 15 tuotantoyhtiöiden esittelyyn sekä tekijöiden ja tuotantoyhtiöiden kohtaamiseen.

Mukana on kymmenkunta firmaa, jotka kertovat tilaisuuden aluksi toiminnastaan. Esittelyiden jälkeen tapahtumaan ilmoittautuneet tekijät pääsevät halutessaan tapaamaan firmoja pienryhmissä. Tarkoitus on auttaa firmoja ja tekijöitä löytämään toisensa ja edesauttaa rekrytointeja.

Tekijöiden osallistuminen tapahtumaan onnistuu niin paikan päällä Manillan viinatehtaalla kuin Zoomissa, ja siihen on ilmoittauduttu ennakkoon.

Ilmoittaudu täältä!

Tutustu koko ohjelmaan ja valitse itsellesi sopivat ohjelmanumerot tästä linkistä!

Tilaisuudessa esittäytyvät firmat:

Gigglebug / Anttu Harlin, Executive Producer, Co-founder

Gigglebug is all about character. Our characters and stories are authentic, honest, deeply humane and seriously funny. Whether creating brand new IPs or helping others turn their ideas into animation, we apply that same care.

We want to create long lasting memories that kids will cherish throughout their lives and share with their parents, friends, and later their own children. In short: next generation joy. Kotisivut.

Showreel

Osuuskunta Paperihattu / Sonja Yrjölä, puheenjohtaja

Paperihattu on turkulainen 22:n animaatioon ja kuvitukseen erikoistuneen taiteilijan osuuskunta. Tilaustöiden ohella ammattitaitoiset jäsenemme työskentelevät yhteistyössä eri tuotantoyhtiöiden kanssa sekä kotimaisissa että kansainvälisissä projekteissa. Viimeisten kahden vuoden aikana toimintamme on laajentunut myös omaan lyhytelokuvatuotantoon. 

Showreel

Paperihattu

NOPIA / Teemu Erämaa, toimitusjohtaja

Nopia palvelee hahmobrändejä: erikoistumme 3d hahmorigging-palvelujen ja työkalujen tuottamiseen Autodesk Mayalle sekä Unreal ja Unity-pelimoottoreille. Tarjoamme nopeita, kevyitä ja luotettavia työkaluja muille animaatio-, peli- ja vfx-studioille.

Animaatiostudio Nopia Oy:n on perustanut Teemu Erämaa vuonna 2010. Hänen taustansa on The Millillä Lontoossa ja Los Angelesissa.
Nopialla on kymmenen vuoden palvelukokemus VFX-, peli-, mainos-, elokuva- ja XR-teollisuuden parissa.

Showreel

Animagency / Tero Suomela, toimitusjohtaja

Animagency on animaatioon erikoistunut agentuuri-, konsultointi- ja suunnittelutoimisto. Yhdistämme mielenkiintoisimmat tekijät ja tuotannot aina projektikohtaisesti tarpeiden mukaan. Tuotantojamme ovat olleet muun muassa Pasila 2.5 – The Spin-off, Hullu – hullumpi – yläaste ja Bruno & Pjarta. 

Töitä

Animagency

Pyjama Films / Terhi Väänänen, toimitusjohtaja

Pyjama Films on turkulainen animaatiostudio, joka toteuttaa tekijävetoisia ja stereotypioita rikkovia sisältöjä. Tuotantoyhtiöllä on kehittelyssä useita tv-sarjoja ja elokuvia, ja se toteuttaa myös tilaustöitä.  

Showreel

Twisted Films / Jupe Louhelainen, tuottaja

Twisted Films on vuonna 2006 perustettu tuotantoyhtiö. Teemme omia tuotantoja sekä tarjoamme tuotantopalveluita KV-tuotannoille. Erityisesti yhtiö on TAFF Prossa hakemassa VFX-kontakteja.

Haruworks / Maija Arponen, luova johtaja & Nick Dorra / tuottaja, toimitusjohtaja

Missiomme on saada aikaan positiivista sosiaalista sekä käyttäytymisen muutosta yleisössämme laadukkaiden lastensisältöjen avulla. Yhtiössä toimivat perustajat kehitysjohtaja Maija Arponen ja tuottaja Nick Dorra. Nick johti vuosina 2011–2015 Rovion animaatioliiketoimintaa ja ToonsTV-palvelun sisältöstrategiaa, mikä on auttanut firmaamme eteenpäin kontaktien ja toimintamallien osalta.

Tällä hetkellä kehittelemme viiden TV-sarjan slatea. Yhdestä niistä on tehty yhteistuotantosopimus Zodiak Kidsin kanssa ja toisen kehittelysopimusta viilataan juuri tällä hetkellä suuren kansainvälisen toimijan kanssa. Tykkäämme tehdä yhteistyötä sellaisten studioiden ja freelancereiden kanssa, jotka asettavat riman korkealle ja tähtäävät kansainvälisen yleisön eteen.

Pitchaus

Haruworks

Böhle Studios / Jani Lehto, äänisuunnittelija & Elli Vuorinen,
animaatio-ohjaaja

Böhle Studios on uusi animaatiotuotantoihin sekä äänisuunnitteluun keskittynyt tuotantoyhtiö.  Haluamme tukea auteur- ja indie-animaation luomista Böhle -nimisen vanhan maatilamme suojaisassa pihapiirissä Piikkiössä. Yhtiöllä on kehittelyssä kaksi lyhytanimaatiota, Joonisfilmin yhteistuottama Joni Männistön ”Painijat” sekä Elli Vuorisen ”Flower Show”.

Elli Vuorisen animaatioelokuvia

Böhle Studios

POB Production Oy / Teemu Leppälä, perustaja ja toimitusjohtaja

POB Production Oy on 2011 perustettu suomalainen tuotantoyhtiö Helsingistä. POB pääasiallinen toiminta perustuu Icebreaker Snow Adventures IP:n kehittämiseen. Tällä hetkellä kehitystä tehdään julkaisun, pelinkehityksen, lisensoinnin ja animaation puolella. Kehitteillä on Icebreaker Snow Adventures animaatiosarja 52x11min 3D-animaatiosarja. Tavoitteena on tehdä IP:stä kansainvälisesti tunnettu lastenhahmo, joka kiinnostaa suurta yleisöä, rahoittajia sekä merkittäviä toimijoita alalla.

Icebreaker Snow Adventures -traileri

Sun in the Eye Productions / Metsämarja Aittokoski, käsikirjoittaja, ohjaaja, tuottaja 

Sun in the Eye Productions on lasten sisältöihin erikoistunut elokuva- ja tv-tuotantoyhtiö, joka tekee sekä animaatiota että draamaa. Viimeisin tuotantomme Pikkuli-animaatiosarja on myyty kymmeniin maihin ympäri maailmaa. Tällä hetkellä kehittelemme Pikkulin jouluelokuvaa sekä Pikkulin jatkokausia yhteistyössä kansainvälisen tekijätiimin kanssa. 

Toimimme kiinteästi yhdessä toisen yrityksemme Aittokoski Experience Oy:n kanssa, joka omistaa Pikkuli-IP:n ja on tehnyt mm. 12 Pikkuli-sovellusta, esimerkiksi kaikki Pikku kakkosen apin Pikkuli-sovellukset. Myös sovellukset ovat työllistäneet animaatioalan tekijöitä.

Tuotannot, jotka sisältävät animaatiota tai animoituja elementtejä: 

Pikkuli-lyhytelokuvat 2 x 2,5 min / 2016, Pikkuli-animaatiosarja 26 x 5 min / 2015.

Kymmenillä elokuva- ja tv-festivaaleilla ympäri maailman.

Jotain rajaa -animaatiosarja 10 x 10 min / YLE tv 2 / 2012 

Tulikeijun tietoiskut -tv-sarja 6 x 4,5 min /  YLE TV 2 / 2009

Antonia Ringbom / tuottaja, ohjaaja, animaattori, kuvittaja

Yhden naisen firma, joka tuottaa elokuvia, muita kuvia, kirjoja ja työpajoja. Tuotantoyhtiö toimii Korppoon saarella Paraisissa ja käyttää oljista ja savesta tehtyä eko-studiota. Toimintaa myös muualla, esimerkiksi Senegalissa.

Viimeisimpiä teoksia:

2018-19 ARKIPELLINA OCH KALKKRISTALLEN , 13 x 7’ , anim. about fantasy
archipelago. Långfilm Productions, Sv.YLE, SVT, NRK.
• 2017 SINNEBILDER/MINDSCAPES/MIELIKERTOMUKSIA. 8 x 6’ , animated
documentaries about mental illness.
• 2017 DIAK DIAGAL, music video about plastic pollution at the sea, Senegal,
with youngsters and RIACFILMS.
• 2016 ARKIPELLINA OCH DEN KONSTIGA KÖLDEN, 29’ anim. Långfilm
Productions
• 2014 BERITS STALL, doc. 28’. About animating girls in the 70s.

Sarjasta ”Mielikertomuksia”. Antonia Ringbom

Turku Animated Film Festival on tänä vuonna elokuva-alan ammattilaisille suunnattu TAFF Pro. TAFF Pron viimeinen päivä perjantai on varattu kokonaan kotimaisen animaation ammattilaisten osaamisen esittelyyn, verkostoitumiseen ja yhteistoimintaan. TAFF Prossa kotimainen animaatiokenttä saa vahvistaa ja näyttää osaamistaan: tapahtuma sisältää palkittujen, kansainvälisten tekijöiden luentoja, tuotantoyhtiöiden kanssa verkostoitumista, paneelikeskustelun ja näytöksiä. Kaikki ammattilaisohjelma on maksutonta.