Ohjelma ja liput

Täältä näet ensimmäisen TAFF Pron ohjelman, ja pääset ilmoittautumaan tapahtumiin sekä varaamaan lippuja. Manillan elokuvanäytökset, Kakolanruusu X TAFF sekä Kirjakahvilan ulkoilmanäytös ovat avoinna suurelle yleisölle – ostathan lippusi etukäteen, sillä näytöksiin mahtuu normaalia vähemmän katsojia. Elokuva-alan ammattilaisille suunnattuihin master classeihin sekä keskusteluihin voi osallistua niin paikan päällä Manillassa kuin Zoomissakin.

Tänä vuonna kiinnitämme erityistä huomiota turvallisuuteen. Kaikkeen ammattilaisohjelmaan tulee ilmoittautua etukäteen. Osallistujien tiedot hävitetään kahden viikon kuluttua TAFF Prosta, ja niitä käytetään ainoastaan tilanteessa, jossa ilmenisi koronavirustapaus. Jos sinulla on lieviäkään oireita tai jos olet altistusketjussa, jääthän kotiin. Tapahtumiin on myös rajallinen kapasiteetti turvavälien vuoksi. Pysytään terveinä!

Ke 26.8.

Klo 14.00 Master Class: Uri Kranot, Manillan viinatehdas / Zoom. Vapaa pääsy. Varaa paikkasi.

Uri Kranot

Uri Kranot  (s. 1975) on israelilaissyntyinen, Tanskassa asuva elokuvantekijä, joka luotsaa yhdessä Michelle Kranotin kanssa TinDrum Animation -nimistä tuotantoyhtiötä sekä animoitujen dokumenttien kehittelyyn luotua ANIDOX-foorumia. Kranotit tunnetaan kerronta- ja teknologiarajat ylittävästä työskentelystään sekä multimediateoksistaan, jotka ovat voittaneet useita merkittäviä palkintoja. Master classissaan Kranot puhuu animaation ja dokumentin yhdistämisestä.

Klo 18.00 Leffaillallinen: Kakolanruusu X TAFF. Illallinen 59€. Varaa paikkasi.

Turku Animated Film Festival ja Ravintola Kakolanruusu yhdistävät voimansa! Kakolanruusun rundikabinetissa on tarjolla herkullinen Kakolan pidot -kattaus lyhytelokuvilla kyyditettynä. Jokaiselle ruokalajille on valittu oma lyhytanimaationsa, ja esittelyt kuullaan niin ruuista kuin lyhäreistäkin.

Ravintola Kakolanruusu

To 27.8.

Klo 14.00 Master Class: Anca Damian, Manillan viinatehdas / Zoom. Vapaa pääsy. Varaa paikkasi.

Anca Damian

Anca Damian (s. 1962) on romanialainen Pariisissa asuva elokuvantekijä ja elokuvataiteen tohtori, joka on saanut tunnustusta erityisesti animoiduista dokumenteistaan Crucic – The Path to Beyond ja Magic Mountain. Jälkimmäinen nähdään myös Manillan viinatehtaalla torstaina 27.8. Damian on voittanut useita palkintoja muun muassa Annecyssa ja Karlovy Varyssa. Master class käsittelee animaation ja dokumentin yhdistämistä. Lue Damianin haastattelu täältä.

Klo 16.00 Lyhytelokuvanäytös: Women’s Stories, Manillan viinatehdas. 7€. Osta lippu alta.

Egg ja monta muuta animoitua lyhytdokumenttia.

”Between reality and fiction, they confide in us.”

Klo 17.30 The Magic Mountain, Manillan viinatehdas. 7€. Osta lippu alta.

Anca Damianin pitkä draamadokumentti kertoo Adam Jacek Winklerin (1937–2002) tarinan. Winkler halusi muuttaa maailmaa ja näki itsensä eräänlaisena modernina ritarina. Elämä vie hänet Puolasta Ranskaan ja lopulta Afganistaniin taistelemaan kommunismia vastaan.

Damian kattaa puoli vuosisataa Winklerin eriskummallisesta elämästä monipuolisilla animaatiotekniikoilla sekä arkistomateriaalilla. Vuonna 2015 ensi-iltansa saanut elokuva on voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja, muun muassa Karlovy Varyn erikoispalkinnon.

Yhteislipulla edullisesti molempiin näytöksiin.

Klo 20-23 Monster Road, Kirjakahvilan sisäpiha. Vapaa pääsy.

Monster Road -elokuvan traileri

Bret Ingramin dokumentti uppoutuu seattlelaisen animaattorin Bruce Bickfordin (1947–2019) mielikuvitukselliseen maailmaan. Kollaboraatiot rocktähti Frank Zappan kanssa 1970-luvulla tekivät Bickfordista kansainvälisen kulttiartistin, ja vuosikymmeniä myöhemmin animaattori erakoitui Seattlen studioon elokuviensa pariin. Hänen kauhusatumaiseen animaatiouniversumiinsa kuuluivat lumotut metsät, mielipuoliset kidutuskammiot, myyttien hirviöiksi muotoaan muuttavat hampurilaiset ja eeppiset sodat jättiläisten, keijujen ja historiallisten hahmojen välillä.

Elokuva jäljittää Bickfordin ikonoklastisen maailmankuvan juuria. Se tekee matkan hänen kilpailuhenkiseen lapsuudenkotiinsa, kylmän sodan vainoharhojen aikaan, ja tutkii Bickfordin suhdetta tämän sairaaseen isään. Lue kirjotus Bickfordista täältä.

Pe 28.8. Industry-päivä

TAFF Pro huipentuu industry-päivään, joka on varattu kotimaisen animaatiokentän osaamisen esittelyyn. Muista ilmoittautua ennen tapahtumaa!

Klo 10.00 TAFF X Anidox -työpajassa kehiteltyjen projektien esittely, Manillan viinatehdas. Vapaa pääsy. Varaa paikkasi.

TAFF X Anidox -työtapaan osallistuneet animaatiota ja dokumenttia yhdistävät projektit esitellään ammattilaisyleisölle ja tuotantoyhtiöille. Vain Manillassa paikan päällä.

Klo 13.00 Paneelikeskustelu: Ideasta valmiiksi ohjelmaksi, Manillan viinatehdas / Zoom. Vapaa pääsy. Varaa paikkasi.

Tervetuloa ’’Ideasta valmiiksi ohjelmaksi’’ -paneeliin! TAFF Pron industry-päivässä tekijät keskustelevat siitä, mitä kaikkea tuotannossa tapahtuu, kun idea kehittyy valmiiksi teokseksi. Keskustelussa puidaan ohjelmantekemisen yksityiskohtia alkuinspiraatiosta rahoituksen hankkimiseen, herkullisimpiin kauhunhetkiin ja mahtavimpiin onnenpotkuihin!

Klo 15.00 Tuotantoyhtiöt ja tekijät kohtaavat, Manillan viinatehdas / Zoom. Vapaa pääsy. Ilmoittaudu tapaamaan tuotantoyhtiöitä.

Mukana on kymmenkunta firmaa, jotka kertovat tilaisuuden aluksi toiminnastaan. Esittelyiden jälkeen tapahtumaan ilmoittautuneet tekijät pääsevät halutessaan tapaamaan firmoja pienryhmissä. Tarkoitus on auttaa firmoja ja tekijöitä löytämään toisensa ja edesauttaa rekrytointeja. Osallistuvat firmat julki täällä.