TAFF Pro tuo Turkuun näytöksiä yleisölle sekä luentoja ja verkostoitumista animaation ammattilaisille – osta liput ja ilmoittaudu etukäteen!

Mediatiedote 19.8.2020. Julkaisuvapaa.

Suomen ihastuttavin animaatioelokuvafestivaali Turku Animated Film Festival on tänä vuonna pääosin elokuva-alan ammattilaisille suunnattu TAFF Pro, jonka kyljessä nähdään myös huippukiinnostavia yleisönäytöksiä. Nyt ensimmäistä kertaa muun muassa Turun Manillassa ja verkossa järjestettävän TAFF Pron teemana on animaation ja dokumentin yhdistäminen. 

TAFF Prossa kotimainen animaatiokenttä vahvistaa ja näyttää osaamistaan. Kaikki ammattilaisohjelma on maksutonta, ja siihen voi osallistua niin paikan päällä kuin Zoomissa! Tiedote ammattilaisille.

Haluamme tehdä TAFF Prosta niin turvallisen kuin mahdollista. Liput yleisönäytöksiin kannattaa varata ennakkoon, ja ammattilaisohjelmaan tulee ilmoittautua etukäteen. Liput ja ilmoittautuminen.

Dokumentti <3 animaatio: yleisölle animaatiopäivällinen, näytöksissä Zappa-animaattori, Taikavuori ja Naisten tarinoita

Keskiviikko ja torstai painottuvat yleisönäytöksiin ja koko elokuva-alalle avoimiin master classeihin, jotka käsittelevät animaation ja dokumentin hurmaavaa liittoa. 

Elokuvatarjonta on taffimaisen tykki, vaikka näytöksiä onkin nyt vähemmän. Keskiviikkona nautitaan lyhärien ja illallisen herkullisesta kombinaatiosta Ravintola Kakolanruusussa: tarjolla on ravintolan mainio Kakolan pidot -kattaus yhteensopivilla lyhytelokuvilla kyyditettynä.

Torstaina on luvassa säkenöivä valikoima dokumenttia ja animaatiota yhdistäviä filmejä. Manillan iltapäivän lyhytdokumenttinäytöksen teemana ovat naisten tarinat eri puolilta maailmaa. Sen jälkeen nähdään romanialaisohjaaja Anca Damianin eri tekniikoita yhdistelevä animoitu dokumentti Magic Mountain. Elokuva kertoo valokuvaaja-vuorikiipeilijä Adam Jacek Winklerin huiman tarinan ja on saanut muun muassa kunniamaininnan Karlovy Varyssa. 

Torstai-iltana Kirjakahvilan ulkoilmanäytös tuo kankaalle Brett Ingramin dokumentin Monster Road. Se kertoo animaatiolegenda Bruce Bickfordista, jonka kauhusatumainen animaatiouniversumi rakentui pikkuruisista vahahahmoista. Yhteistyö rocktähti Frank Zappan kanssa 1970-luvulla teki Bickfordista kansainvälisen kulttiartistin. Ulkoilmanäytökseen on vapaa pääsy.

Keskiviikona ja torstaina päiväsaikaan TAFF Pro tarjoaa ammattilaisohjelmaa, jonka avaa ohjaaja Uri Kranotin luento. Tanskassa asuvat Uri ja Michelle Kranot tunnetaan teknologia- ja kerrontarajat ylittävistä, palkituista töistään sekä ANIDOX:Labista, joka on kehittelytyöpaja animoiduille dokumenteille. Torstain luennon vetää Annecy-palkittu ohjaaja ja elokuvataiteen tohtori Anca Damian.

Perjantain industry-päivä: animaattori, ilmoittaudu verkostoitumaan ja tapaamaan tuotantoyhtiöitä!

TAFF Pron perjantai eli industry-päivä on varattu elokuvan ammattilaisille kotimaisen animaation osaamisen esittelyyn ja verkostoitumiseen.

Päivä huipentuu tuotantoyhtiöiden esittelyyn ja tekijöiden ja tuotantoyhtiöiden kohtaamiseen, joka onnistuu niin paikan päällä Manillassa kuin Zoomissa. Mukana on kymmenen firmaa. Esittelyiden jälkeen tapahtumaan ilmoittautuneet tekijät pääsevät tapaamaan firmoja pienryhmissä. Tarkoitus on lujittaa siltoja suomalaisten tuotantoyhtiöiden ja tekijöiden välillä sekä edesauttaa rekrytointeja. Firmat julki täällä.

Luvassa on myös esimerkiksi ’’Ideasta valmiiksi ohjelmaksi’’ -paneeli, jossa tekijät keskustelevat siitä, mitä kaikkea tuotannossa tapahtuu idean ja valmiin animaatioteoksen välillä. Keskustelussa puidaan ohjelmantekemisen yksityiskohtia alkuinspiraatiosta rahoituksen hankkimiseen sekä herkullisimpiin kauhunhetkiin! Keskustelemassa ovat Iron Danger-pelin luoja Sami Timonen, Divine Consultants -sarjan kehittäjä Juha Fiilin sekä animaatio-ohjaaja Ami Lindholm, jonka uusimmasta elokuvasta poiki myös Oodin äidit -mediataidenäyttely.

TAFF Pron aikana pyörii kehittelytyöpaja, johon valittiin kahdeksan hienoa animaation ja dokumentin yhdistävää projektia. Industry-päivän aluksi ammattilaisyleisö pääsee kurkistamaan, millaisia projekteja työpajassa on mukana ja kuinka niitä on kahden päivän aikana jalostettu.

TAFF Pro -ilmoittautuminen on käynnissä maanantaihin 24.8.2020 asti.

TAFF Pro:ta tukevat Suomen elokuvasäätiö, AVEK ja Scene Turku. 

Pidetään huolta, ja nähdään Turussa tai Zoomissa!

TAFF Pro 26.-28.8.2020  

Tutustu koko ohjelmaan ja osta liput näytöksiin.
Ilmoittaudu ammattilaisohjelmaan.

taff.fi
facebook.com/turkuanimatedfilmfestival
instagram.com/turkuanimatedfilmfestival

Lisätiedot:
Festivaalijohtaja
Kimmo Sillanmikko
kimmo@taff.fi
045-1215017

Taiteellinen johtaja
Joni Männistö
joni@taff.fi
040-7548245

Tiedottaja
Anniina Meronen
anniina@taff.fi