TAFF Pro tuo yhteen animaation ammattilaiset

Elokuussa 2020 järjestetään ensimmäistä kertaa TAFF Pro, animaation ammattilaisille suunnattu tapahtuma. Se on osa Turku Animated Film Festivalia, joka toteutuu tänä vuonna tavallista pienimuotoisempana, muutaman yleisölle avoimen näytöksen ja TAFF Pron muodossa.

TAFF Pro pidetään Turun Manillassa ja osin myös virtuaalisesti 26.-28.8.2020.

Ensimmäinen TAFF Pro järjestetään yhteistyössä tanskalaisen ANIDOX-foorumin kanssa. Tämänvuotisen Pron teemana on animaation ja dokumentin yhdistäminen, jota käsitellään tapahtuman aloittavassa kaksipäiväisessä seminaarissa. Seminaari on koko alalle avoin ja sen ohjelma koostuu luennoista, näytöksistä sekä animaatiota ja dokumentaarisuutta yhdistävien projektien kehittelytyöpajasta. Lisäksi ohjelmistossa on animaatiopäivällinen Ravintola Kakolanruusussa.

Tapahtuma huipentuu animaatioalan osaamisen esittelylle varattuun Industry-päivään, jolloin myös kehittelytyöpajan projektit esitellään kotimaisista rahoittajista ja alan ammattilaisista koostuvalle yleisölle. Lupaavimmaksi katsottu projekti pääsee mukaan vuoden mittaiseen kehittelytyöpajaan ANIDOX:Labiin vuonna 2021. 

TAFF Pron koko ohjelma julkaistaan kesäkuussa. Samalla avataan ilmoittautuminen myös muille kuin työpajan osallistujille.  

TAFF Pro:ta tukevat Suomen elokuvasäätiö, AVEK ja Scene Turku.


Opus Luxcity: Copie 3