Dokumenttielokuvat

Vanha viinatehdas,
torstai 25.08.2022
-
8€ Osta lippuja

Näytöksen kesto: 1 h 15 min

CW: Teemoja ja kohtauksia itsemurhasta ja ahdistuneisuushäiriöistä 

Esitettävät elokuvat

Capucine GOUGELET:

Born to be a lie
(La vérité si je nais)

Ranska, 2021. 2 minuuttia.

“Miten vauvoja tehdään?” on kysymys, joka ylittää sukupolvien rajat. Vaikka aihe ei enää ole suuri tabu, voi se aiheuttaa pelkoa, jättää sanattomaksi tai laittaa mielikuvituksen laukkaamaan. Born to be a lie on lyhyt, koskettava, hauska ja spontaani animaatiodokumentti kaikenikäisille.

Diana Cam Van Nguyen:

Love, Dad

Tšekki, 2021. 13 minuuttia.

Tyttö löytää isänsä 15 vuotta sitten hänelle kirjoittamansa kirjeet täynnä isänrakkautta. Nyt hän taistelee saadakseen rakkauden takaisin.

Isidora Vulic:

Orange Peel

Serbia, 2021. 5 minuuttia.

Junassa matkalla takaisin Espanjasta. Sylissä muistikirja täynnä muistoja, sekä appelsiini.

Christian Wittmoser, Zuniel Kim:

The train driver

Saksa, 2021. 6 minuuttia.

Anonyymi junankuljettaja jakaa kokemuksensa rautateillä tapahtuneista itsemurhista. Ihmiset veivät kuusi kertaa henkensä hänen silmiensä edessä. Hän yrittää harhauttaa mieltään kalastamalla, mutta voivatko niin raskaat asiat olla jättämättä jälkeä?

Keith Del Principe:

Wine Story

Kanada, 2021. 3 minuuttia.

Wine Story on animaatiodokumentti, joka kertoo perheen tarinan viinin ja ystävyyden teemojen kautta. Isoisän kellarissa oli viisi viinitynnyriä, numeroituna viinin laadun mukaan. Aina vieraiden saapuessa isoisä lähetti poikansa hakemaan viinin, jonka isäois koki vieraansa arvoiseksi. Kotitilan villiintyneistä rypäleistä valmistetulla rypälemusteella luotu teos on kunnianosoitus isoisälle, Carl R. Gullolle, joka rohkaisi tavoittelemaan luovuutta kaikissa sen muodoissa.

Rohit Karandadi:

Modo De Vida - A Goan Sketchbook

Intia, 2021. 5 minuuttia.

Viehättävä goalainen elämä piiloutuu turismin julkisivun alle. Uneliaiden terassien, tuputtavien kalastajien ja kiitävien polkupyörien Goa, jossa traditiot sekoittuvat hitaassa elämässä. Animoitu luonnosvihko tutkii entistä Portugalin siirtomaata.

Jakob Werner, Thea Sparmeier, Pauline Cremer:

Glückspfad

Saksa, 2021. 5 minuuttia.

Ihokarvat naisen keholla. Aihe, joka väistämättä tulee ajankohtaiseksi jokaiselle naiselle ensimmäisten karvojen kasvaessa. Frankalla oli paljon karvoja jaloissaan, kainaloissaan ja vatsassaan – niin kuin monilla muillakin naisilla. Karvanpoisto sattui eikä tuntunut oikealta. Mutta onko nyky-yhteiskunnassa muita vaihtoehtoja? Franka kertoo kokemuksistaan ja päätöksestään antaa ihokarvojensa kasvaa.

Olesya Shchukina:

Lada, Ivan's Sister
(Lada, sestra Ivana)

Venäjä, 2021. 7 minuuttia.

Animaatiodokumentti kertoo venäläisen transnaisen, Ladan, tarinan. Lada paljastaa hänen ja veljensä Ivanin salaisuuden.

Melanie Jilg:

Hello Darkness My Good Friend

Saksa, 2022. 30 minuuttia.

Pelko on yksi voimakkaimmista tunteista joita tunnemme. Mitä tehdä, kun se tulee esiin? Eri ihmiset puhuvat kokemuksistaan liittyen pelkoon ja pelottaviin tilanteisiin. Yksi asia on selvää: pelko on osa elämää. Siitä puhuminen vaatii rohkeutta, etenkin näinä aikoina.

Vanha viinatehdas,
torstai 25.08.2022
-
8€ Osta lippuja