Dokumentti-elokuvien Panorama 1

Esitysajat

Vanha viinatehdas,
torstai 26.08.2021
-
7€ Osta lippuja

Manilla-teatteri,
lauantai 28.08.2021
-
7€ Osta lippuja

Näytöksen kesto: 1 h 12 min

Esitettävät elokuvat

Gabriella Marsh:

Solos

Yhdistynyt kuningaskunta, 2019. 5 minuuttia.

Yhden aukion tapahtumat Graciassa, Pohjois-Barcelonassa – a Plaça de la Virreina. Turistien Segway-kierroksista paikallisiin, jotka ovat olleet aukiolla niin kauan, että ovat muuttuneet osaksi sen vakikalustoa.

Sophia Twigt:

niet thuis - rob

Alankomaat, 2020. 6 minuuttia.

Rob otti sauhut naapurinsa crack-piipusta päästäkseen eroon kivusta. Hän alkoi polttamaan enemmän ja enemmän. Laskut kasaantuivat, kunnes viimein saapui kirje: hänen talonsa ulosmitattaisiin. Päivää ennen velkojien saapumista hän pakkasi teltan, hyppäsi pyöränsä selkään ja ryhtyi polkemaan. “Ajattelin, että pyöräilisin kunnes kuolen.”

Kim Seunghee:

Tiger and Ox

Korean tasavalta, 2020. 8 minuuttia.

Mitä avioero tarkoittaa naisille Korean patriarkaalisessa yhteiskunnassa? Onko isätön perhe epäonnistunut? Löytääkseen vastauksen näihin kysymyksiin, yksinhuoltajaäiti ja hänen tyttärensä aloittavat keskustelun.

Ismaël Joffroy Chandoutis:

Maalbeek

Ranska, 2020. 16 minuuttia.

Brysselin Maalbeekin metroaseman hyökäyksestä 22.3.2016 selvinnyt, mutta tapauksen unohtanut Sabine etsii puuttuvaa kuvaa yliuutisoidusta tapahtumasta, josta hänellä ei ole muistikuvia.

Emily Worms:

Polyamory

Belgia, 2020. 5 minuuttia.

Kaksi ystävystä puhuvat ihmissuhteistaan. Polyamoria ja politiikka, he antavat vain rakkautensa päättää.

Henriette Rietz:

POSTPARTUM

Saksa, 2020. 5 minuuttia.

Kaoottinen vaihe uuden äidin elämässä. Täynnä hormoneja ja unettomana, tämä intensiivinen aika on palanut syvälle päähenkilön sydämeen. Rehellinen ja henkilökohtainen katsaus häkeltyneen äidin maailmaan, joka todella luuli, että vanhempainvapaa olisi jonkinlainen loma.

Adela Križovenská:

Forget Me Not

Tšekin tasavalta, 2019. 7 minuuttia.

Kommunismin vaikutus oli suuri. Orpojen kohtalona oli joutua sijaishoidosta laitoshoitoon.  Laitoksessa kasvaneen miehen ja ongelmaa ulkopuolelta ratkaisevan naisen lausunnot näyttävät, että 30 kommunismista vapaan vuoden jälkeenkin Tsekki tarvitsee edelleen kipeästi vallankumousta tällä saralla.

Alisi Telengut:

The Fourfold

Kanada, 2020. 7 minuuttia.

Mongolian ja Siperian muinaisiin animistisiin uskomuksiin ja shamanistisiin rituaaleihin perustuva tutkielma alkuperäiskansojen maailmankuvasta ja viisaudesta. Moderni eksistentiaalinen kriisi ja ihmisen kiihdyttämä ilmastonmuutos vaatii sielu-uskon elvyttämistä planeetan ja toislajisten hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Patrick Smith:

Beyond Noh

Yhdysvallat, 2020. 4 minuuttia.

3475 naamiota ympäri maailman, alkaen japanilaisen Noh-teatterin naamioista ja jatkuen kulttuuriseen matkaan rituaalin, performanssin, käyttötarpeen ja politiikan läpi.

Shoko Hara:

Just A Guy

Saksa, 2020. 15 minuuttia.

Kolme naista jakavat väläyksiä kiintymyksestään, viehtymyksestään ja suhteestaan Richard Ramireziin: sarjamurhaajaan ja raiskaajaan, johon he ottivat yhteyttä tämän tuomion jälkeen.

Esitysajat

Vanha viinatehdas,
torstai 26.08.2021
-
7€ Osta lippuja

Manilla-teatteri,
lauantai 28.08.2021
-
7€ Osta lippuja