Kansainvälinen kilpailu 3

Näytöksen kesto: 1 h 18 min

Esitettävät elokuvat

Barbora Halířová:

Hide N Seek

Tšekki, 2019. 7 minuuttia.

Lastenpelin taustalla on tarina ajan virtauksesta ja käsityksestä. Voittaakseen pelin nuoresta pojasta tulee vanha mies, ja hänen elämänsä kapenee yhteen piilosleikkiin. Lapsuusmuistoista luodaan runollisia näkyjä, ja ne kertovat joillekin aikuisille tutun tarinan.

Frédéric Schuld:

The Chimney Swift

Saksa, 2020. 5 minuuttia.

1800-luku Euroopassa. Lapsi kiipeää savupiippuun samalla kun lintu pesii sinne. Kohtaaminen ilman paluuta. Brittiläinen nuohooja kuvailee arkista rutiiniaan pakottaessaan nuoria lapsia töihin. Kun seuraamme lasta puhdistamassa savupiippua, isännän selostus muuttuu lause lauseelta henkilökohtaisemmaksi, kunnes ymmärrämme, että hän puhuu omasta menneisyydestään.

Damien Tran:

Poum Poum!

Ranska, 2020. 6 minuuttia.

Juhlinnan aiheena ovat yksinkertaiset ja lapselliset ilot kuten rumpujen lyönti, tusseilla paperille piirtäminen, maalin roiskiminen tai murtuneiden symbaalien kirskuminen. Poum Poum! pitää kaaosta ja vahinkoja huvittavana ja pyrkii levittämään spontaania ja iloista luovaa energiaa.

Reza Riahi:

Navozande, the musician

Ranska, 2020. 15 minuuttia.

Mongolien hyökkäyksen aikaan nuori muusikko ja hänen elämänsä rakkaus joutuvat eroon toisistaan. Viisikymmentä vuotta myöhemmin muusikko kutsutaan esiintymään Mongolien linnaan, jossa hänen rakastaan pidetään.

Kaspar Jancis:

Cosmonaut

Viro, 2019. 12 minuuttia.

Vanha kosmonautti elää betoniasunnossaan samanlaista elämää kuin nuoruudessaan avaruusasemalla. Kuten aiemmin, hän suorittaa sankarillisia tehtäviä ja ikävöi sukulaisiaan, jotka hän jätti taakseen kotiplaneetalleen. Sukulaiset näkevät tilanteen aivan toisin. Kykeneekö vanha mies tulemaan sinuiksi yhteiskunnan normien kanssa? Kosmonautti on aina kosmonautti. Loppuun asti.

Nadia Goldman:

I WISH

Venäjä, 2021. 3 minuuttia.

Marina haluaa nukkua, mutta se ei ole niin helppoa. Marina on hukannut tyynynsä, ja pienet metsäkujeilijat eivät jostain syystä auta häntä etsinnöissä lainkaan.

Alberto Vázquez:

Homeless Home

Ranska, 2020. 15 minuuttia.

Kukaan ei voi paeta juuriaan, olivat ne kuinka mätiä tahansa.

Julian Gallese:

Thank you

Yhdistynyt kuningaskunta, 2020. 8 minuuttia.

Odotettu syntymäpäivä on kaupungin suurin puheenaihe.

Marine Blin:

What resonates in silence
(Ce qui résonne dans le silence)

Ranska, 2020. 8 minuuttia.

Kuoleman piilottelu ei saa sitä katoamaan. Pienestä tytöstä, joka kärsi aikuisten hiljaisuudesta, tuntui siltä, että hänen oikeutensa surra oli viety. Aikuisena hän muistelee helliä eleitä, jotka sitovat hänet kuolleeseen.