Info

Turku Animated Film Festival, tuttavallisemmin TAFF, on kansainvälinen elokuvafestivaali, joka juhlistaa animaation taidetta ja luovaa mieltä.

Mikä TAFF Pro?

Vuonna 2020 TAFF toteutuu ammattilaisille suunnatun TAFF Pro -tapahtuman muodossa sekä muutaman myös yleisölle avoimen elokuvanäytöksen voimin 26.–28.8. Tarjonta, aikataulut ja tiedot lipuista päivittyvät kesän mittaan.

Festivaaliin tavallisesti kuuluvia lyhytelokuvien kansainvälisiä kilpasarjoja ei tänä vuonna järjestetä.

Mikä TAFF?

Täysimuotoisena festivaalina TAFF järjestetään viidettä kertaa Suomen animaatiopääkaupungissa Turussa 25.–29.8.2021. Viisipäiväinen festivaali koostuu noin kymmenistä näytöksistä ja tapahtumista ja sen odotetaan houkuttelevan jälleen paikalle tuhansia kävijöitä.

Festivaalin kilpasarjat esittelevät rohkean omaperäisisiä, tinkimättömiä ja kekseliäitä alle 30 minuutin mittaisia animaatioelokuvia. Kilpasarjojen lisäksi festivaalin ohjelmisto koostuu huolella kuratoiduista teemanäytöksistä, työpajoista, keskustelutilaisuuksista, näyttelyistä sekä tietenkin juhlallisuuksista.

TAFF on perustettu edistämään animaatioelokuvakulttuuria sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tavoitteenamme on vakiintua yhdeksi maamme merkittävimmistä elokuvafestivaaleista ja toimia inspiroivana kohtaamispaikkana niin elokuvantekijöille, alan ammattilaisille kuin paikallisille animaatioelokuvan ystäville. Pyrimme niin ikään laajentamaan elokuvanäytöksen konseptia saattamalla yhteen elokuvataidetta sekä muita luovuuden ja viihteen muotoja.

Kaikki elokuvat, joissa puhutaan muuta kuin englantia on tekstitetty englanniksi.

Tapahtumapaikat

Festivaalin ja TAFF Pron pääasiallisena tapahtumapaikkana toimii Manillan viehättävän rosoinen tehdaskortteli Aurajoen rannalla, osoitteessa Itäinen Rantakatu 64 20810 Turku. Jo yli 15o-vuotias kulttuuritehdas on koti monenkirjaville toimijoille, ja TAFF:in ohjelmistoa esitetään kiinteistössä toimivien Jo-Jo Teatterin ja Aurinkobaletin tiloissa. Jo-Jo Teatteriin mahtuu 60 katsojaa ja Aurinkobaletin Manilla-teatteriin 120.

Keskustasta Manillan tehtaalle on matkaa kaksi kilometriä. Matka taittuu puolessa tunnissa kävellen idyllistä Aurajokivartta pitkin tai 10 minuutissa busseilla 14, 15, 30, 55 ja 56. Linja-autot pysähtyvät Itäisellä Rantakadulla Förin viereen, jonka kyljessä Manillan tehdas sijaitsee. Ajantasaiset aikataulut, pysäkkikartat ja reittioppaat löytyvät Turun seudun joukkoliikenteen Föli -sivustolta.

Manilla-teatterin tilat ovat esteettömät. Manillan tehtaan pihalla on yksi invapaikka ja pihalta kuljetaan teatterikerrokseen loivahkoa mäkeä. Teatterissa on yksi inva-WC ja pyörätuolipaikkoja pystytään järjestämään joustavasti esityksiin. Jo-Jo Teatteri ei valitettavasti ole esteetön. Mikäli tilaan liittyviä kysymyksiä ilmenee, voi ottaa yhteyttä suoraan teatterille sähköpostitse jojoteatteri@gmail.com

Majoitusvaihtoehtoja pohtiville suosittelemme Aurajoen suulla kätevästi sijaitsevaa Hostel Boreaa, joka tarjoaa autenttista merimatkailun tunnelmaa keskellä kansallismaisemaa.

Manilla kartalla:

Työryhmä

Festivaalia ja TAFF Prota järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Turun elokuvatapahtumat ry. TAFFin ydintyöryhmä muodostuu lyhyt- ja animaatioelokuvan sekä tapahtumatuotannon ammattilaisista, jotka suhtautuvat lyhytanimaatioon sekä elokuvakulttuurin edistämiseen intohimoisesti.

Festivaalijohtaja
Kimmo Sillanmikko

Taiteellinen johtaja
Joni Männistö

Tuottaja
Tiphaine Care

Tiedottaja
Anniina Meronen

Vierasvastaava
Henri Huttunen

 

 

Postiosoite:

Turku Animated Film Festival
Turun Elokuvatapahtumat ry.
Yliopistonkatu 27 b B 13, 20100 Turku, Finland