TAFFista

TAFF on lyhytanimaation juhlaa! Elokuussa 2016 debytoinut Turku Animated Film Festival, tuttavallisemmin TAFF, on Suomen nuorin ja hurmaavin kansainvälinen animaatioelokuvafestivaali, joka juhlistaa animaation taidetta ja luovaa mieltä.

TAFFin yhdeksäs editio tulee jälleen elokuussa 2024, jolloin tarjolla on kattava valikoima lyhyttä – ja pidempää – animaatioelokuvaa sekä innostavaa karkelointia. Huomioimme tarkasti kävijöidemme turvallisuuden kaikessa toiminnassamme.

TAFF 2024

TAFF järjestetään yhdeksättä kertaa Suomen animaatiopääkaupungissa Turussa jälleen 21.-25.8.2024. Toivotamme uudet ja vanhat animaation ystävät tervetulleiksi nauttimaan kymmenistä näytöksistä ja muista tapahtumista.

Festivaalin kilpasarjat esittelevät rohkean omaperäisiä, tinkimättömiä ja kekseliäitä alle 30 minuutin mittaisia animaatioelokuvia. Kilpasarjojen lisäksi festivaalin ohjelmisto koostuu huolella kuratoiduista teemanäytöksistä ja valikoidusta oheisohjelmasta.

TAFF on perustettu edistämään animaatioelokuvakulttuuria sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tavoitteenamme on vakiintua yhdeksi maamme merkittävimmistä elokuvafestivaaleista ja toimia inspiroivana kohtaamispaikkana niin elokuvantekijöille, alan ammattilaisille kuin paikallisille animaatioelokuvan ystäville. Pyrimme niin ikään laajentamaan elokuvanäytöksen konseptia saattamalla yhteen elokuvataidetta sekä muita luovuuden ja viihteen muotoja.

Kaikki elokuvat, joissa puhutaan muuta kuin englantia, on tekstitetty englanniksi.

Tapahtumapaikat

Festivaalin ja TAFF Pron pääasiallisena tapahtumapaikkana toimii Manillan viehättävän rosoinen tehdaskortteli Aurajoen rannalla, osoitteessa Itäinen Rantakatu 64, 20810 Turku. Jo yli 150-vuotias kulttuuritehdas on koti monenkirjaville kulttuurin- ja vapaa-ajan toimijoille.

Keskustasta Manillan tehtaalle on matkaa kaksi (2) kilometriä. Matka taittuu puolessa tunnissa kävellen idyllistä Aurajokivartta pitkin tai 10 minuutissa busseilla 14, 15, 30, 55, 56 ja P3. Linja-autot pysähtyvät Itäisellä Rantakadulla Förin viereen, jonka läheisyydessä Manillan tehdas sijaitsee. Ajantasaiset aikataulut, pysäkkikartat ja reittioppaat löytyvät Turun seudun joukkoliikenteen Föli -sivustolta.

Työryhmä

Festivaalia ja TAFF Prota järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Turun elokuvatapahtumat ry. TAFFin ydintyöryhmä muodostuu lyhyt- ja animaatioelokuvan sekä tapahtumatuotannon ammattilaisista, jotka suhtautuvat lyhytanimaatioon sekä elokuvakulttuurin edistämiseen intohimoisesti.

Taiteellinen johtaja
Joni Männistö

Festivaalijohtaja
Annika Dahlsten

Postiosoite:
Turku Animated Film Festival
Turun Elokuvatapahtumat ry.
Toijaistentie 15, 20900 Turku

 

TAFFin kumppanit ja tukijat vuonna 2024