TAFFista

TAFF on lyhytanimaation juhlaa! Elokuussa 2016 debytoinut Turku Animated Film Festival, tuttavallisemmin TAFF, on Suomen nuorin ja hurmaavin kansainvälinen animaatioelokuvafestivaali, joka juhlistaa animaation taidetta ja luovaa mieltä.

TAFFin kahdeksas editio tulee jälleen elokuussa 2023, jolloin tarjolla on kattava valikoima lyhyttä – ja pidempää – animaatioelokuvaa sekä innostavaa karkelointia. Huomioimme tarkasti kävijöidemme turvallisuuden kaikessa toiminnassamme.

Mikä TAFF?

TAFF järjestetään kahdeksatta kertaa Suomen animaatiopääkaupungissa Turussa jälleen 23.-27.8.2023. Toivotamme  uudet ja vanhat animaation ystävät tervetulleiksi nauttimaan kymmenistä näytöksistä ja muista tapahtumista.

Festivaalin kilpasarjat esittelevät rohkean omaperäisiä, tinkimättömiä ja kekseliäitä alle 30 minuutin mittaisia animaatioelokuvia. Kilpasarjojen lisäksi festivaalin ohjelmisto koostuu huolella kuratoiduista teemanäytöksistä ja valikoidusta oheisohjelmasta.

TAFF on perustettu edistämään animaatioelokuvakulttuuria sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tavoitteenamme on vakiintua yhdeksi maamme merkittävimmistä elokuvafestivaaleista ja toimia inspiroivana kohtaamispaikkana niin elokuvantekijöille, alan ammattilaisille kuin paikallisille animaatioelokuvan ystäville. Pyrimme niin ikään laajentamaan elokuvanäytöksen konseptia saattamalla yhteen elokuvataidetta sekä muita luovuuden ja viihteen muotoja.

Kaikki elokuvat, joissa puhutaan muuta kuin englantia, on tekstitetty englanniksi.

Tapahtumapaikat

Festivaalin ja TAFF Pron pääasiallisena tapahtumapaikkana toimii Manillan viehättävän rosoinen tehdaskortteli Aurajoen rannalla, osoitteessa Itäinen Rantakatu 64, 20810 Turku. Jo yli 150-vuotias kulttuuritehdas on koti monenkirjaville kulttuurin- ja vapaa-ajan toimijoille.

Keskustasta Manillan tehtaalle on matkaa kaksi (2) kilometriä. Matka taittuu puolessa tunnissa kävellen idyllistä Aurajokivartta pitkin tai 10 minuutissa busseilla 14, 15, 30, 55, 56 ja P3. Linja-autot pysähtyvät Itäisellä Rantakadulla Förin viereen, jonka läheisyydessä Manillan tehdas sijaitsee. Ajantasaiset aikataulut, pysäkkikartat ja reittioppaat löytyvät Turun seudun joukkoliikenteen Föli -sivustolta.

Manilla-teatterin ja Viinatehtaan tilat ovat esteettömät. Manillan tehtaan pihalla on yksi invapaikka ja pihalta kuljetaan teatterikerrokseen loivahkoa mäkeä. Viinatehtaalle on mahdollista avata pyörätuolille soveltuva sisäänkäynti ja tilasta toiseen liikkuminen onnistuu loivia ramppeja pitkin. Molemissa tiloissa on yksi inva-WC ja pyörätuolipaikkoja pystytään järjestämään joustavasti esityksiin.

Info ja lipunmyynti

Jos jokin askarruttaa mieltäsi, tai sinulla on ongelmia lipun ostamisen kanssa, tervetuloa festivaali-infoon, joka sijaitsee Aurinkobaletin aulassa (2.kerros).

 

Baari ja terassi

Tervetuloa festivaalibaariin ja -terassille jälleen elokuussa 2023!

Työryhmä

Festivaalia ja TAFF Prota järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Turun elokuvatapahtumat ry. TAFFin ydintyöryhmä muodostuu lyhyt- ja animaatioelokuvan sekä tapahtumatuotannon ammattilaisista, jotka suhtautuvat lyhytanimaatioon sekä elokuvakulttuurin edistämiseen intohimoisesti.

Taiteellinen johtaja: Joni Männistö

Tuottaja: Anna Jauhola

 

Postiosoite:

Turku Animated Film Festival

Turun Elokuvatapahtumat ry.

Toijaistentie 15, 20900 Turku