TAFFista

TAFF on lyhytanimaation juhlaa! Elokuussa 2016 debytoinut Turku Animated Film Festival, tuttavallisemmin TAFF, on Suomen nuorin ja hurmaavin kansainvälinen animaatioelokuvafestivaali, joka juhlistaa animaation taidetta ja luovaa mieltä.

TAFFin kahdeksas editio tulee jälleen elokuussa 2023, jolloin tarjolla on kattava valikoima lyhyttä – ja pidempää – animaatioelokuvaa sekä innostavaa karkelointia. Huomioimme tarkasti kävijöidemme turvallisuuden kaikessa toiminnassamme.

Mikä TAFF?

TAFF järjestetään kahdeksatta kertaa Suomen animaatiopääkaupungissa Turussa jälleen 23.-27.8.2023. Toivotamme  uudet ja vanhat animaation ystävät tervetulleiksi nauttimaan kymmenistä näytöksistä ja muista tapahtumista.

Festivaalin kilpasarjat esittelevät rohkean omaperäisiä, tinkimättömiä ja kekseliäitä alle 30 minuutin mittaisia animaatioelokuvia. Kilpasarjojen lisäksi festivaalin ohjelmisto koostuu huolella kuratoiduista teemanäytöksistä ja valikoidusta oheisohjelmasta.

TAFF on perustettu edistämään animaatioelokuvakulttuuria sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tavoitteenamme on vakiintua yhdeksi maamme merkittävimmistä elokuvafestivaaleista ja toimia inspiroivana kohtaamispaikkana niin elokuvantekijöille, alan ammattilaisille kuin paikallisille animaatioelokuvan ystäville. Pyrimme niin ikään laajentamaan elokuvanäytöksen konseptia saattamalla yhteen elokuvataidetta sekä muita luovuuden ja viihteen muotoja.

Kaikki elokuvat, joissa puhutaan muuta kuin englantia, on tekstitetty englanniksi.

Tapahtumapaikat

Festivaalin ja TAFF Pron pääasiallisena tapahtumapaikkana toimii Manillan viehättävän rosoinen tehdaskortteli Aurajoen rannalla, osoitteessa Itäinen Rantakatu 64, 20810 Turku. Jo yli 150-vuotias kulttuuritehdas on koti monenkirjaville kulttuurin- ja vapaa-ajan toimijoille.

Keskustasta Manillan tehtaalle on matkaa kaksi (2) kilometriä. Matka taittuu puolessa tunnissa kävellen idyllistä Aurajokivartta pitkin tai 10 minuutissa busseilla 14, 15, 30, 55, 56 ja P3. Linja-autot pysähtyvät Itäisellä Rantakadulla Förin viereen, jonka läheisyydessä Manillan tehdas sijaitsee. Ajantasaiset aikataulut, pysäkkikartat ja reittioppaat löytyvät Turun seudun joukkoliikenteen Föli -sivustolta.

Info ja lipunmyynti

Jos jokin askarruttaa mieltäsi, tai sinulla on ongelmia lipun ostamisen kanssa, tervetuloa festivaali-infoon! Se sijaitsee Jo-Jo Teatterissa keskiviikkona, torstaina ja sunnuntaina, ja Aurinkobaletin aulassa (2.kerros) perjantaina ja lauantaina.

Baari ja kahvila

Aurinkobaletin baari tarjoilee kylmät ja kuumat juomat alkoholioikeuksin perjantaina ja lauantaina. Torstaina TAFFin oma kahvinurkkaus pitää huolta kahvitarjoilusta Viinatehtaalla.

Kumppanit ja tukijat

Festivaali on toteutettu yhteistyössä seuraavien kumppaneiden kanssa: Taiteen edistämiskeskus TAIKE, Turun kaupunki ja Kulttuurin kärkihanke, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK,  Suomen Kulttuurirahasto, Pro Manillasäätiö, Yle, Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry, West Finland Film Commission ja Scene Turku, Animaatiokilta ry, Rajupaja, s/s Bore sekä 8bit Brewery, Loimaan panimo ja Fiskarsin panimo.

Työryhmä

Festivaalia ja TAFF Prota järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Turun elokuvatapahtumat ry. TAFFin ydintyöryhmä muodostuu lyhyt- ja animaatioelokuvan sekä tapahtumatuotannon ammattilaisista, jotka suhtautuvat lyhytanimaatioon sekä elokuvakulttuurin edistämiseen intohimoisesti.

Taiteellinen johtaja
Joni Männistö

Festivaalijohtaja
Annika Dahlsten

Postiosoite:
Turku Animated Film Festival
Turun Elokuvatapahtumat ry.
Toijaistentie 15, 20900 Turku