TAFF ammattilaisille

TAFF järjestetään viidettä kertaa Suomen animaatiopääkaupungissa Turussa 25.–29.8.2021.

Festivaaliin tavallisesti kuuluvat lyhytelokuvien kansainväliset kilpasarjat järjestetään jälleen tänä vuonna. Tämän vuoden kilpailuilmoittautuminen oli auki 2.1.–31.3.2021. Myös viime vuonna kilpailuun ilmoittautuneet (kilpailuilmoittautuminen oli avoinna 2.1.–30.4.2020) elokuvat ovat mukana vuoden 2021 valintaprosessissa.  Ensi vuoden kilpailuilmoittautuminen käynnistyy 2.1.2022.

TAFF Pro 2021

Ammattilaisakkreditointia ei tänä vuonna toteuteta rajallisen yleisökapasiteetin vuoksi. Festivaalilla on kuitenkin ammattilaisille suunnattu ilmainen tapahtuma ennakkorekisteröitymisellä (suomeksi). Osallistua voi paikan päällä tai seurata esittelyjä netin välityksellä.

14.00 Pyjama Films – Karhupuisto-elokuvan kehitteleminen työpajamenetelmällä.

15.00 Gigglebug – Kuinka kaikki tapahtui: Anttu Harlinia haastattelee Tatu Pohjavirta

Rekisteröidy tästä

ESITTELY

Turku Animated Film Festival – tuttavallisemmin TAFF – on kansainvälinen elokuvafestivaali, joka juhlistaa animaation taidetta ja luovaa mieltä.

Vuonna 2021 pidettävän TAFFin kilpasarjat esittelevät rohkean omaperäisiä, tinkimättömiä ja kekseliäitä alle 30 minuutin mittaisia animaatioelokuvia. Kilpailussa on kategoriat kansainvälisille ammattilais- ja opiskelijaelokuville, kotimaisille elokuville sekä junioreille suunnatuille elokuville. Kansainvälisten sarjojen elokuvat kilpailevat Grand Prix’stä että Tough Eye -palkinnosta. Lisäksi festivaalilla jaetaan palkinnot parhaalle ammattilais- sekä opiskelijaelokuvalle  ja yleisön suosikkielokuvalle. Kotimaisen sarjan elokuvat kilpailevat parhaan kotimaisen elokuvan palkinnosta ja TAFF Junior -sarjaan valituille elokuville on myös oma palkintonsa. Kilpasarjojen ohella festivaalin ohjelmisto koostuu huolella kuratoiduista teemanäytöksistä, työpajoista, keskustelutilaisuuksista, näyttelyistä sekä tietenkin juhlallisuuksista. Perinteisesti festivaalilla vierailleita kansainvälisiä ammattilaisia odotamme paikalle laajamittaisemmin jälleen tulevaisuudessa.

TAFF on perustettu edistämään animaatioelokuvakulttuuria sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tavoitteenamme on toimia inspiroivana kohtaamispaikkana niin elokuvantekijöille, alan ammattilaisille kuin paikallisille animaatioelokuvan ystäville. Pyrimme niin ikään laajentamaan elokuvanäytöksen konseptia saattamalla yhteen elokuvataidetta sekä muita luovuuden ja viihteen muotoja.

TAFF toteutuu Suomen animaatiopääkaupunki Turussa, Manillan viehättävän rosoisessa tehdaskorttelissa Aurajoen rannalla.

Festivaalia järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Turun elokuvatapahtumat ry.