TAFF ammattilaisille

TAFF järjestetään kahdeksatta kertaa Suomen animaatiopääkaupungissa Turussa  elokuussa 2023.

Vuoden 2023 haku on nyt auki ja päättyy 31.3.2023.

Kaikki animaation ja sarjakuvan ammattilaiset ja opiskelijat voivat hakea akkreditointia festivaalille. 

 

FESTIVAALISTA

Turku Animated Film Festival – tuttavallisemmin TAFF – on kansainvälinen elokuvafestivaali, joka juhlistaa animaation taidetta ja luovaa mieltä.

TAFFin kilpasarjat esittelevät rohkean omaperäisiä, tinkimättömiä ja kekseliäitä alle 30 minuutin mittaisia animaatioelokuvia. Kilpailussa on kategoriat kansainvälisille ammattilais- ja opiskelijaelokuville, kotimaisille elokuville sekä junioreille suunnatuille elokuville. Kansainvälisten sarjojen elokuvat kilpailevat Grand Prix’stä sekä Tough Eye -palkinnosta. Lisäksi festivaalilla jaetaan palkinnot parhaalle ammattilais- sekä opiskelijaelokuvalle  ja yleisön suosikkielokuvalle. Kotimaisen sarjan elokuvat kilpailevat parhaan kotimaisen elokuvan palkinnosta ja TAFF Junior -sarjaan valituille elokuville on myös oma palkintonsa. Kilpasarjojen ohella festivaalin ohjelmisto koostuu huolella kuratoiduista teemanäytöksistä, työpajoista, keskustelutilaisuuksista, näyttelyistä sekä tietenkin juhlallisuuksista.

TAFF on perustettu edistämään animaatioelokuvakulttuuria sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tavoitteenamme on toimia inspiroivana kohtaamispaikkana niin elokuvantekijöille, alan ammattilaisille kuin paikallisille animaatioelokuvan ystäville. Pyrimme niin ikään laajentamaan elokuvanäytöksen konseptia saattamalla yhteen elokuvataidetta sekä muita luovuuden ja viihteen muotoja.

TAFF PRO

Kaksipäiväinen TAFF Pro kokoaa yhteen kotimaiset ja ulkomaiset animaattorit ja muut animaation parissa työskentelevät. Ohjelma koostuu mestarikursseista ja paneeleista sekä elokuvanäytöksistä.

TAFF Pro pyrkii edistämään animaatiokentän elinvoimaisuutta ja tarjoaa uusia ideoita sekä kontakteja alan toimijoille ja opiskelijoille.

 

 

TAFF toteutuu Suomen animaatiopääkaupunki Turussa, Manillan viehättävän rosoisessa tehdaskorttelissa Aurajoen rannalla.

Festivaalia järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Turun elokuvatapahtumat ry.