TURVALLISUUSOHJE

(Päivitetty 4.8.2022) 

COVID-turvallisuus | Turvallisemman tilan periaatteet | Sisältövaroitukset

Turvallisuus

Aluehallintaviranomaiset eivät ole esittäneet toimenpiteitä tai rajoituksia COVID-19-tautitilanteen perusteella. Saavuthan kuitenkin festivaalille terveenä ja noudatat hyviä hygieniakäytäntöjä.

Sekä Aurinkobaletin että Viinatehtaan tiloista löytyy käsienpesumahdollisuus, käsidesiä sekä kasvomaskeja.

Turvallisemman tilan periaatteet

Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää festivaalilla.

Kunnioita toisten henkilökohtaista psyykkistä ja fyysistä tilaa – älä koske ilman lupaa ja kunnioita muiden yksityisyyttä. Käsittele arkoja ja intiimejä aiheita kunnioituksella.

Älä käytä syrjivää tai halventavaa kieltä tai nolaa ja mollaa ketään puheellasi.

Älä tee oletuksia perustuen toisten ulkoiseen olemukseen esimerkiksi seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä.

Jos olet tahtomattasi ylittänyt muiden rajoja käytökselläsi, muuta käytöstäsi ja pahoittele toimintaasi.

Huolehdi muista ja itsestäsi festivaalialueella ja oheistapahtumissa. Jos kohtaat ja huomaat häirintää tai tarvitset tukea, ole yhteydessä työntekijöihimme. Tarvittaessa häiritsevästi käyttäytyvä henkilö poistetaan tilasta työntekijöidemme toimesta.

Sisältövaroitukset

Useat ohjelmistomme elokuvat käsittelevät vaikeita tai ahdistavia aiheita. Olemme lisänneet jokaisen näytöksen tietoihin sisältövaroitukset tyypillisistä ahdistavista aiheista. Sisältövaroitukset on jaettu kahteen tyyppiin: teemavaroituksiin, kun elokuvan teema käsittelee vaikeaa aihetta pääsääntöisesti abstraktein kuvin ja kohtausvaroituksiin, kun elokuvassa näytetään ahdistusta herättäviä kuvia.