SAAVUTETTAVUUS & TURVALLISUUS

(Päivitetty 22.8.2023) 

Saavutettavuus | Turvallisemman tilan periaatteet | Sisältövaroitukset

Saavutettavuus

Aurinkobaletti on saavutettava tila. Kulku pihalta teatterikerrokseen kulkee loivahkoa mäkeä. Teatterissa on yksi inva-WC. Pyörätuolipaikkoja pystytään järjestämään joustavasti esityksiin.  Manillan tehtaan pihalla on yksi invapaikka.

Viinatehdas on saavutettava tila. Viinatehtaalle on mahdollista avata pyörätuolille soveltuva sisäänkäynti ja tilasta toiseen liikkuminen onnistuu loivia ramppeja pitkin. Tilassa  on yksi inva-WC ja pyörätuoleille järjestyy paikkoja.

Jo-Jo Teatteri ei ole saavutettava. Teatterin sisäänkäynnillä on portaat, sekä kapeita käytäviä.

Brinkkalan sisäpiha ei ole täysin saavutettava tila. Brinkkalan piha on mukulakiveä joka estää varsinkin pyörätuolilla paikalle saapumisen. WC-tilat eivät ole esteettömiä.

Taiteen talon sisäpiha ja osa tiloista eivät ole saavutettavia. Sisäpiha on kivetetty ja pienessä rinteessä. Taiteen talon sisäänkäynti on esteetön ja oven vieressä painike oven avaamiseen. Esitämme non stop -animaationäytöksiä Mediastudiossa, joka sijaitsee Taiteen talon 2. kerroksessa. Hissi on esteetön, mutta ovi on painava ja painike korkealla.  Inva-WC sijaistee talon 1. kerroksessa. TAFF Junior -työpaja järjestetään 1. kerroksessa. Tilaan on oma sisäänkäynti ja luiska.

Turvallisemman tilan periaatteet

Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää festivaalilla.

Kunnioita toisten henkilökohtaista psyykkistä ja fyysistä tilaa – älä koske ilman lupaa ja kunnioita muiden yksityisyyttä. Käsittele arkoja ja intiimejä aiheita kunnioituksella.

Älä käytä syrjivää tai halventavaa kieltä tai nolaa ja mollaa ketään puheellasi.

Älä tee oletuksia perustuen toisten ulkoiseen olemukseen esimerkiksi seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä.

Jos olet tahtomattasi ylittänyt muiden rajoja käytökselläsi, muuta käytöstäsi ja pahoittele toimintaasi.

Huolehdi muista ja itsestäsi festivaalialueella ja oheistapahtumissa. Jos kohtaat ja huomaat häirintää tai tarvitset tukea, ole yhteydessä työntekijöihimme. Tarvittaessa häiritsevästi käyttäytyvä henkilö poistetaan tilasta työntekijöidemme toimesta.

Voit kääntyä häirintätilanteissa kenen tahansa työntekijämme puoleen, mutta festilaalillamme toimii myös kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jotka tunnistat pastellinpinkistä kaulanauhasta. Turku Animated Film Festival 2023:n häirintäyhdyshenkilöt ovat festivaalijohtaja Annika Dahlsten sekä talkoolaisvastaava Ylva-Lii Wahlström.

TAFF on kansainvälisen yhteisön, Keep Festiven, jäsen. Keep Festive on epäasiallisen kohtelun ja häirinnän vastainen organisaatio, joka edistää turvallisempia ja viihtyisämpiä festivaaleja kaikille.

Sisältövaroitukset

Useat ohjelmistomme elokuvat käsittelevät vaikeita tai ahdistavia aiheita. Lisäämme jokaisen näytöksen tietoihin sisältövaroitukset tyypillisistä ahdistavista aiheista. Sisältövaroitukset ovat saatavilla nettisivuillamme  maanantaihin 21.8. menneissä.

Sisältövaroitukset on jaettu kahteen tyyppiin: teemavaroituksiin, kun elokuvan teema käsittelee vaikeaa aihetta pääsääntöisesti abstraktein kuvin ja kohtausvaroituksiin, kun elokuvassa näytetään ahdistusta herättäviä kuvia.