30.05.2024

Animaatiotaiteen suomalainen kärkinimi saapuu kesällä Turkuun

Arvostettu suomalainen elokuva-alan ja animaation monitaituri Katariina Lillqvist saapuu elokuussa ilahduttamaan animaation ystäviä kansainväliselle Turku Animated Film Festivalille, tuttavallisemmin TAFFiin. Tšekissä asuva ja kansainvälisesti vaikuttava Lillqvist on työskennellyt yli 30 vuotta animaation parissa. Uransa aikana hän on ohjannut parikymmentä lyhytanimaatiota sekä useita dokumentteja ja radio-ohjelmia.

Katariina Lillqvist henkilökuvassa.
Katariina Lillqvist. Lillqvistin arkistot.

Erityisesti nukkeanimaatioistaan tunnettu Lillqvist on niittänyt mainetta taitavana kirjallisuustaiteen ja animaation yhdistäjänä. Hän on pokannut urallaan lukuisia palkintoja, joihin kuuluvat mm. Berlinalen Hopeinen Karhu, Tampereen elokuvajuhlien pääpalkinto sekä Taiteen valtionpalkinto.

Festivaalin näytösviikolla esitetään Lillqvistin erikoisnäytös, minkä lisäksi animaatiotaiteilija on jäsenenä kansainvälisessä raadissa arvioimassa ja palkitsemassa tämän vuoden festivaalin kilpanäytösten parhaat elokuvat sekä luennoimassa alan ammattilaisille suunnatussa TAFF Pro -tapahtumassa. Luennollaan Lillqvist esittelee Franz Kafkan novelleihin perustuvaa animaatiotrilogiaansa.

Stillkuva elokuvasta Maalaislääkäri. Kuvassa pilvisessä säässä iäkäs mies vaunuissa, ja vaunuja vetää pelkät alaraajat ilman yläkroppaa.
Elokuvasta Maalaislääkäri (1996). Suomen elokuvasäätiön arkistot.

Lue koko lehdistötiedote täällä!