27.08.2023

Kiitos, TAFF 2023!

 

Kahdeksas TAFF on tullut päätökseensä The Audience Choice ja Best of TAFF 2023 -näytösten myötä!

Turku Animated Film Festival kutsui mukaan sankoin joukoin vanhoja animaation ystäviä ja näytöksiä uskaltautui kokeilemaan myös kiitettävä määrä festivaalin ensikertalaisia! Erityisesti Junior-näytökset saivat tänä vuonna uutta ja innostunutta yleisöä.

“Monet elokuvistamme ovat kokeellisia auteur-elokuvia, eivätkä aina katsomiskokemuksena helpoimmasta päästä. Siksi onkin ollut suuri ilo huomata, että Turku kulttuurikaupunkina on selvästi ottanut TAFFin omakseen loppukesän festivaalien joukkoon ja kiinnostusta animaatioelokuvaa kohtaan löytyy”, kertoo festivaalijohtajan pestiin tänä vuonna astunut Annika Dahlsten. 

Festivaalilla palkittiin tänä vuonna yhdeksän elokuvaa. Tämän vuoden palkituissa elokuvissa oli sekä ennakkosuosikkeja että yllättäviä hurmaajia. Yleisön suosikeissa erityisesti kotimainen elokuva oli vahvasti edustettuna. Festivaalin pääpalkinnon voitti ranskalaisen Flóra Anna Budan itsenäistymiskertomus 27 vakuutti tuomariston ajankohtaisuudellaan ja rikkaalla tarinnankerronnallaan. Yleisöpalkinnon puolestaan voitti Iiti Yli-Harjan Blush – An Extraordinary Voyage, jonka kaoottinen kuvaus ystävyydestä huvitti ja hurmasi katsojansa.
Pääset näkemään kaikki palkitut elokuvat sekä perustelut valintojen takana TÄÄLTÄ.

Kiitos kaikille ohjaajille, jotka lähettivät meille elokuvansa – ilman teitä ei olisi TAFFia!
Kiitos myös tarkkasilmäisille tuomareillemme Thomas Renoldnerille, Aline Höchlille ja Kaisa Penttilälle sekä juniori-juryllemme Martin koulun 5c-luokalle! Kiitos tuotantotiimille, talkoolaisille ja kaikille, jotka olivat rakentamassa festivaalimme runkoa  – ja kiitos teille, rakas yleisömme, joka annoitte sille sydämen!

Kiitos yhteistyökumppanimme Rajupaja Oy, WFFC ja Scene Turku, Animaatiokilta ry, Taiteen talo, Turun Kirjakahvila, Aurinkobaletti, Jo-Jo Teatteri, Laivahostel S/S Bore sekä Bagel House. 

Kiitos YLE, AVEK, SET ry, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Elokuvasäätiö, Turun kaupunki, Suomen Kulttuurirahasto sekä Pro Manillasäätiö festivaalin tukemisesta!

 

Nähdään taas ensi vuonna!