05.07.2021

Kutsu Portaali luoksesi

Video Art Festival Turkua järjestävä Ääriö ry sekä Turku Animated Film Festivalia järjestävä Turun elokuvatapahtumat ry yhdistävät voimansa kesällä 2021 kotiinkuljetettavilla ulkoilmanäytöksillä. Portaali-nimisen taidenäytöksen teknisine toteutuksineen voi tilata maksutta kotipihalle, lähipuistoon tai vaikka autotalliin minne tahansa asuinalueelle Turussa. Portaalin kautta katsoja pääsee uppoutumaan aivan uuteen maailmaan kutkuttavan video- ja animaatiotaiteen kautta turvallisessa ja yhteisöllisessä ympäristössä. Portaali on väylä uuteen ulottuvuuteen ja näytösten teemat heijastelevatkin eskapismia, fantasiaa ja mielikuvituksellisiin paikkoihin sukeltamista.

Näytöstä voi hakea kuka tahansa alla olevan lomakkeen kautta. Haku on auki 5.–19.7.2021. Ilmoitamme kaikille hakijoille valinnoista 30.7. mennessä. Näytöspaikkojen valinnassa korostetaan avoimia, saavutettavia ja turvallisia näytösympäristöjä, jotka jakautuvat mahdollisimman laajasti ympäri Turkua. Näytöksen tilaaja huolehtii paikalle tarvittavan määrän istuimia ja sekä kutsuu lähipiirinsä näytökseen. Portaali tuo mukanaan projisointi- ja ääneentoistolaitteiston sekä valkokankaan, jolle 70-minuuttinen videotaidetta ja animaatiota yhdistelevä ohjelmisto heijastetaan. Ulkoilmanäytökset esitetään 19.–22.8. myöhään illalla auringonlaskun jälkeen ja näytöksen tilaajalla tulee olla tällöin lupa tilan käyttöön esimerkiksi taloyhtiöltä. Vallitsevia koronarajoituksia tulee noudattaa turvaväli- sekä hygieniaohjeistus huomioiden.

Ääriö ry on turkulainen, voittoa tavoittelematon yhdistys ja videotaiteen asiantuntijataho, jonka tarkoitus on edistää audiovisuaalisen taiteen näkyvyyttä. Yhdistys järjestää erilaisia nykytaidetapahtumia, joista tärkeimpänä kerran vuodessa järjestettävä Video Art Festival Turku (VAFT).

Turun elokuvatapahtumat ry:n Turku Animated Film Festival, eli tuttavallisemmin TAFF, järjestetään viidettä kertaa Suomen animaatiopääkaupungissa Turussa elokuun lopussa. TAFF on perustettu edistämään animaatioelokuvakulttuuria sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. Portaali toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.

 

HAKEMUSLOMAKE

Tällä lomakkeella Ääriö ry ja Turun elokuvatapahtumat ry keräävät tietoja Portaali-näytöstä hakevista henkilöistä. Kerättyjä tietoja pääsevät tarkastelemaan vain festivaalien (VAFT ja TAFF) työntekijät ja niitä säilytetään vain tarpeellisen ajan.

 

Kysyttävää?

Lisätiedot hakemiseen liittyen:

Annu Suvanto, tuottaja (TAFF)

annu@taff.fi

050 364 3683

 

Median yhteydenotot:

Rose Pietola, vastaava tuottaja (VAFT)

videoartfestivalturku@gmail.com

 

Kimmo Sillanmikko, festivaalijohtaja (TAFF)

kimmo@taff.fi