24.08.2023

Turku Animated Film Festivalin kahdeksas kierros lähti käyntiin eilen, keskiviikkona!

Jälleen kerran TAFF esittää kansainvälisen lyhytanimaation rohkeimmat, kauneimmat ja oivaltavimmat elokuvat viimeisen kahden vuoden ajalta. Yli 2200:sta lähetetystä lyhytelokuvasta valittiin kilpasarjoihin animaatioita yhteensä 23:sta eri maasta. Pääkilpasarjan lisäksi omat kilpasarjansa on koottu kotimaisista sekä nuoremmille katsojille sopivista elokuvista.

Kilpailuelokuvien lisäksi TAFF esittää tuttuun tapaan myös panorama-näytöksiä, joista löytyy omat suosikkinsa niin musiikin kuin dokumenttienkin ystäville. Oman retrospektiivisen näytöksensä saa TAFFin tämän vuoden tuomariston jäsen, jo 1980-luvulta alkaneen, kunnioitusta herättävän uran kokeellisella elokuvalla luonut Thomas Renoldner.

Tänään, torstaina 24.8., TAFF Pro Forumin ohjelma antaa tilaa pelien ja animaation ammattilaisten äänille ja rohkaisee osallistujia keskusteluun, kokeiluun ja yhteistyöhön. Perjantain ohjelma puolestaan suuntaa katseen tulevaisuuteen, kun pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen saapuu puhumaan digitaalisten pelien uusista teknologisista näkymistä ja niistä ponnistavista luovista mahdollisuuksista. Perjantain tulevaisuusteemaa jatkaa pelisuunnittelija Jussi Kemppainen, jonka puheenvuorossa tarkastellaan tekoälyn käyttöä pelinrakennuksen työkaluna – ja mistä siihen nojatessa joudutaan luopumaan.

Koko TAFF Pron ohjelman ja kaikki esiintyjät näet täältä.

TAFF Junior -koululaisnäytökset ovat aloittaneet TAFF Junior -ohjelman. Huippusuosittuihin koululaisnäytöksiin pääsevät osallistumaan Turun alueen esi- ja peruskoululaiset sekä päiväkotiryhmät. Tänäkin vuonna suosituimmat näytökset varattiin loppuun vain tunteja ilmoittautumisen avauduttua. Viikonloppuna samoista elokuvista pääsee kuitenkin nauttimaan kaikille avoimissa ja alle 16-vuotiaille maksuttomissa TAFF Junior -näytöksissä, jotka tarjoavat koko perheelle mahdollisuuden ihastella kansainvälistä animaatiotaidetta.

Lauantain TAFF Junior -työpajassa Taiteen talossa lapset ja nuoret voivat kokeilla myös itse animaatioiden tekemistä! Työpajasta mukaan tarttuvilla vinkeillä tuoreet animaattorit voivat jatkaa kokeilujaan myös kotoaan löytyvillä tarvikkeilla.

Huomenna, perjantaina 25.8. auringonlaskun aikaan, TAFF juhlistaa samaan aikaan vietettävää Turun Pride-viikkoa ja esittää yhdessä Kirjakahvilan kanssa koskettavan ja riipaisevan ajankohtaisen animaatiodokumentin Flee, joka käsittelee pakolaisuutta erityisesti sateenkaarinäkökulmasta. Ulkoilmanäytökseen on vapaa pääsy!

Festivaalin aikataulut ja lippukauppa löytyvät TÄÄLTÄ.

Tervetuloa festivaalille kaikki animaation uudet ja vanhat ystävät!