24.08.2021

TAFF käynnistyy keskiviikkona!

 

Turku Animated Film Festival järjestetään viidettä kertaa 25.–29.8.2021 Manillan viehättävässä miljöössä. Tänä vuonna festivaalista päästään nauttimaan lähinnä kotimaisten katsojien kesken ja ohjelmamme pääpaino rajoitusten keskellä on huikeissa elokuvissa! Tämän vuoden festivaalin lyhytanimaatioelokuvia on 24 eri maasta ja ne on valittu yli 3900 lähetetyn elokuvan joukosta.

Kansainvälisen kilpailun näytösten määrää kasvatettiin tälle vuodelle kahdella lisänäytöksellä, jonka seurauksena 59 kilpaelokuvaa on jaettu seitsemään erisisältöiseen näytökseen. Myös kotimaisille ja nuorille animaation ystäville sopiville Junior-elokuville on omat kilpasarjansa.

Kilpasarjojen lisäksi tämän vuoden TAFF:issa nautitaan musiikkivideoista Soittolista-näytöksissä sekä animoiduista dokkareista Dokumenttielokuvien Panoramassa. Ammattilaisille on varattu oma tilaisuutensa perjantai-iltapäivän TAFF Pro:ssa, jossa kuullaan uudenlaisista työmetodeista sekä miten suuren luokan animaatioprojektia työstetään Suomesta käsin mm. Disneyn kanssa.

Liput näytöksiin ja festivaaliaikataulun näet täältä. Festivaalin avajaispäivänä, keskiviikkona, järjestetään Brinkkalan sisäpihalla ulkoilmanäytös, johon on vapaa pääsy.

Viime ajat ovat verottaneet kulttuuritapahtumia raskaasti ja tänä kesänä Turussa ei olla vielä juuri päästy nauttimaan elokuvafestivaalien tunnelmasta. TAFF:in katsojamääriä on jouduttu rajaamaan reilusti aikaisempiin vuosiin verrattuna ja ohjelma on rakennettu vastaamaan tämän hetken koronarajoituksia niin hygieniakäytäntöjen kuin turvavälien puolesta. Pilkahdus normaalista kulttuurielämästä on kuitenkin varmasti tervetullutta ja TAFF toivottaakin ilolla kaikki uudet ja vanhat animaation ystävät nauttimaan elokuvista turvallisesti kanssamme!