01.07.2021

TAFF saapuu jälleen!

Suomen hurmaavin kansainvälinen animaatioelokuvafestivaali Turku Animated Film Festival, ystävien kesken TAFF, järjestetään taas 25.–29.8.2021!

Poikkeuksellisen vuoden ja ensisijaisesti ammattilaisille suunnatun pienimuotoisemman TAFF Pro -festivaalin jälkeen pääsemme viimein nauttimaan festivaalitunnelmasta paikan päällä kaikenkarvaisten katsojien kesken. Tänäkin vuonna festivaali koostuu lyhytanimaatioelokuvien kilpasarjojen lisäksi kuratoiduista teemanäytöksistä sekä valikoidusta oheisohjelmasta.  Festivaaliympäristönä toimii jälleen kerran Manillan viehättävä teatterikortteli, jossa katsojien turvallisuus ja vallitsevat tapahtumia koskevat koronarajoitukset pystytään huomioimaan.

Vaikka festivaalia joudutaan odottamaan vielä elokuun loppupuolelle saakka, pinnan alla kuplii jo. Ohjelmisto hioutuu ja täydentyy vielä kesän mittaan, mutta varmaa on jo nyt, että tarjolla on jälleen runsas ja monipuolinen kattaus tuoretta animaatioelokuvaa niin kotimaasta kuin sen rajojen ulkopuoleltakin. Esimakuna festivaalitunnelmaan TAFF ja VAFT (Video Art Festival Turku) järjestävät tänä vuonna yhteistyössä kotiinkuljetettavan Portaali-näytöksen, joka uudenlaisen katsomiskokemuksen lisäksi tarjoaa valikoidun ohjelmiston animaatio- ja videotaideteoksia festivaalia edeltävänä viikonloppuna. Lisätietoa ja hakuohjeet Portaali-näytöksiin tulossa heinäkuun alussa.

Tänäkin vuonna festivaalia luotsaa festivaalijohtaja Kimmo Sillanmikko sekä taiteellinen johtaja Joni Männistö. Festivaalin tuottajana toimii Annu Suvanto. TAFF-tiimiä täydentävät tänä vuonna tuotantoassistentti Neea Leino sekä viestintäassistentti Marja Ahtola.

Facebookista ja Instagramista pääset seuraamaan tuoreimpia tietoja ja ensimmäisiä vilauksia festivaaliohjelmasta.

Kohtaamisiin!