17.08.2023

Huomioita saavutettavuudesta ja turvallisemmasta tilasta TAFFissa

 

Tänä vuonna TAFF levittäytyy laajemmalle kuin muutaman viime vuoden aikana. Tämän vuoksi onkin hyvä aika päivittää esteettömyystietojamme ajantasaiseksi.

TAFFin näytöksiä esitetään tänäkin vuonna Aurinkobaletin Manilla-teatterissa, jonka lisäksi teemme paluun Jo-Jo Teatterin saliin. TAFF Pro Forum järjestetään tänä vuonna Manillan Viinatehtaalla. Näiden lisäksi Turun Anikistien ja Animaatiokillan kanssa yhteistyössä toteutettu non-stop -näytös pyörii Taiteen talon Mediastudiossa. Taiteen talolla järjestetään myös lauantain TAFF Junior-työpaja. Ulkoilmanäytöksemme järjestetään jälleen kerran Kirjakahvilalla.

Ainoastaan Aurinkobaletti ja Viinatehdas ovat täysin esteettömiä liikkumisen apuvälinteitä käyttäville. Taiteen talo on osittain esteetön, mutta saattaja helpottaa alueella liikkumista, ja Jo-Jo Teatteri ja Kirjakahvilan Brinkkalan piha eivät ole saavutettavia. Saat aluekohtaiset tiedot sivultamme Esteettömyys ja Turvallisuus.

Tänä vuonna TAFF:in ilmaisohjelmistoon kuuluvat animaatiodokumentti Flee:n ulkoilmanäytös, lasten animaatiotyöpaja sekä non-stop -näytös Taiteen talolla. Alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi TAFF Junior -näytöksiin. Vähävaraiset pystyvät ostamaan näytöslippuja 7 euron hintaan. Tarkat ohjeet löydät Aikataulu ja Liput -sivultamme.

Haluamme TAFFin olevan innostava, rento ja turvallinen paikka kaikille! Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää festivaalilla.

Vuodesta 2023 lähtien olemme osa Keep Festive -yhteisöä, jonka tavoitteena on edistää animaatioalan tapahtumien viihtyisyyttä ja turvallisuutta kaikille osanottajille. Keep Festive vastustaa kaikkea epäasiallista kohtelua ja häirintää.

Odotamme jokaisen festivaalilla vierailevan noudattavan turvallisemman tilan sääntöjä ja kunnioittavan toisten henkilökohtaista psyykkista ja fyysistä tilaa. Ethän siis käytä syrjivää tai halventavaa kieltä tai nolaa tai tee oletuksia muista. Monet elokuvistamme käsittelevät arkoja aihepiirejä, joten muistathan myös keskusteluissa niistä kunnioittaa ihmisten yksityisyyttä ja käsittellä intiimejä aiheita kunnioituksella. Voit lukea turvallisemman tilan periaatteistamme tarkemmin Esteettömyys ja Turvallisuus -sivulta.

Samalta sivulta löydät myös tietoa käyttämistämme sisältövaroituksista. Sisältövaroitukset päivitetään näytösten sivuille Maanantaihin 21.8. mennessä.