12.07.2021

Vielä viikko aikaa hakea Portaali-näytöstä!

 

Pohditko vielä voisiko juuri sinulla olla mahdollisuus isännöidä Portaali-näytöstä? Jäikö hakemusta täyttäessä jotain mielen päälle? Lue alta muutamia pohdituttaneita kysymyksiä vastauksineen: 

 

K: Kuinka myöhään Portaali-näytös kestää?

V: Näytös kestää n. 70 min ja se esitetään myöhäisillasta auringon laskettua. Käytännössä tämä tarkoittaa, että aikaisimmillaan näytös alkaisi kymmenen ja yhdentoista välillä ja päättyisi noin keskiyöllä.

 

K: Minä ja läheiseni emme ole aiemmin olleet taidetapahtumissa emmekä ymmärrä videotaiteesta tai animaatiosta mitään, voinko silti hakea näytöstä?

V: Tietysti! Portaali-näytöksissä pääsette tutustumaan tuoreeseen videotaiteeseen ja animaatioon tutussa seurassa omassa ympäristössänne, joten sen kautta on helppo päästä myös ensikosketukseen kulttuurikokemuksista. Teoksista voi nauttia (tai niitä voi vihata!) ilman ennakkotietoja videotaiteesta tai animaatiosta, mutta kerromme niistä mielellämme myös tarkemmin. VAFT:in ja TAFF:in instagramista pääset seuraamaan tällä viikolla teosten esittelyjä.

 

K: Kuinka paljon ihmisiä pihalleni saattaa tulla, jos isännöin Portaali-näytöksen?

V: Näytökset ovat yksityisiä, joten saat itse päättää kuinka monta tuttavaasi ja keitä haluat tapahtumaan kutsua. Vieraiden lukumäärässä tulee huomioida ainoastaan ajankohtaiset kookontumisrajoitukset sekä käytössä olevan tilan koko.

 

K: Kuinka paljon tietoja hakemukseen pitää täyttää pihastamme? Voiko tapahtumapaikan muuttaa myöhemmin, jos löydämmekin hauskemman ympäristön?

V: Tarvitsemme hakemukseen tietoa ympäristöstä, jotta voimme arvioida miten saamme projisointilaitteiston pystytettyä sinne. Tämän vuoksi tapahtumapaikkaa ei myöskään voi muuttaa myöhemmin.

 

K: Onko näytöspaikoille jotain rajoitteita?

V: Näytöspaikan tulee olla riittävän iso, jotta katsojat ja projisointilaitteet mahtuvat sinne. Pienimmillään tämä alue voi olla n. ison autotallin kokoinen. Näytöspaikalla tulee myös olla mahdollisuus liittää projisointilaitteisto sähköverkkoon (tuomme tarvittaessa jatkojohtoja).

Koska näytökset järjestetään myöhään illalla tulee näytöksiin olla tarvittaessa lupa taloyhtiöltä.

 

Jos et löytänyt vielä vastausta kysymykseesi, laita sähköpostia osoitteeseen annu@taff.fi.