30.08.2021

Kiitos tästä vuodesta!

Tämän vuoden TAFF tuli päätökseen eilen illalla perinteisten ‘Yleisön suosikit’ ja ‘Voittajat’ -näytösten myötä. Vaikka järjestyksessään viidennen TAFFin järjestäminen oli tänä vuonna melkoista vuoristorataa muuttuvien rajoituksien myötä, saimme kuitenkin tänäkin vuonna aikaiseksi turvallisen, yhteisöllisen ja ilahduttavan animaatiofestivaalin!

Sitä, mitä menetimme tänä vuonna karkeloinnissa, saimme onneksi takaisin laajassa ja laadukkaassa ohjelmistossamme. Tämän vuoden animaatioiden taso oli erityisen kova ja elokuvat hyväilivät silmien lisäksi myös sielua. Näimme monta koskettavaa, ihastuttavaa ja hauskaa teosta, jotka jäävät kutkuttamaan mieltä vielä pidemmäksi aikaa. Suuri kiitos kaikille elokuvantekijöille upeasta työstänne, jota saimme kunnian esitellä.

2021 TAFF:in parhaan elokuvan palkinnon sai belgialaisen Soetkin Verstegenin pysähdyttävä Freeze Frame, jonka jäisen kuvauksen keskeltä voi löytää myös tutkielman animaatiosta, ja elokuvasta, itsestään. Katso sivultamme lista kaikista voittajista ja tuomariston perustelut valinnoille.

Kiitos tuomareillemme, Turun elokuvatapahtumat ry:n hallitukselle, uutterille työntekijöillemme ja mahtaville vapaaehtoisillemme!
Kiitokset yhteistyökumppaneillemme: Rajupaja Oy, Elokuvakaupunki Turku ry – Scene, Turun Kirjakahvila, Aurinkobaletti ja Animaatiokilta ry.
Kiitos myös Taiteen edistämiskeskus, Turun kulttuurilautakunta, Suomen kulttuurirahasto ja Pro Manillasäätiö festivaalin tukemisesta. Ja tietenkin kiitos kaikille festarikävijöille, sillä lopulta te olette se, joka tekee festivaalin!

Nähdään taas ensi vuonna!