28.08.2021

Vuoden 2021 Turku Animated Film Festivalin parhaat elokuvat on nyt valittu!

Palkittaviksi valittiin yhteensä seitsemän elokuvaa, jotka koskettivat katsojia ja tuomaristoa aivan erityisellä tavalla.

Grand Prix


Freeze Frame – Soetkin Verstegen

“Loistelias elokuva elokuvasta. Syvällinen ja kaunis kokonaisuus, joka valottaa ymmärrystämme maailmasta ja elämän merkityksestä kuva kuvalta.”

 

Kotimaisen elokuvan palkinto

Karhupumppu – Lauri Ketonen, Konsta Verta

“Elokuva on samalla tästä maailmasta ja irti siitä. Se luo avaruudellisen pelkistetyn tilan, jossa kekseliäs animaatio kertoo vähällä paljon ja onnistunut äänimaailma vie tapahtumien ytimeen. Elokuva on samaistuttava tarina rutiineista irtautumisesta ja herättää perimmäisen kysymyksen: onko elämäni kuonaa vai olenko minä elämäni kuona?”

Ammattilaispalkinto

Precious – Paul Mas

“Koskettava kuvaus pienen lapsen halusta kuulua joukkoon ja elämän realiteetista, jonka lapsi joutuu omaksumaan. Hieno, tarkoituksenmukainen hahmosuunnittelu.”

 

Opiskelijapalkinto

Hide ‘n Seek – Barbora Halířová

”Oivaltava, upea animointi ja kekseliäs tarinankerronta. Elokuva on vertauskuvien villi iloittelu, jossa lasten piiloleikki naamioi koko elämänkaaren.”

 

Tough Eye -palkinto

Night Bus – Joe Hsieh

”Dramaturgisesti vahva, tiheätunnelmainen film noir, joka etenee vääjäämättä kohti katarttista loppuaan.”

 

TAFF Junior-palkinto

Gon, the Little Fox – Takeshi Yashiro

“Vaikuttavan hallittua kerrontaa, jossa taidokkaasti rakennetut ja suunnitellut nuket kuljettivat traagista ja koskettavaa tarinaa visuaalisesti häikäisevässä maailmassa.”

 

Yleisön suosikki

Precious – Paul Mas