09.06.2023

TAFF 2023 palaa ilahduttamaan animaation ystäviä!

Turku Animated Film Festival, ystävien kesken TAFF, aloittaa tänä vuonna kahdeksannen kierroksensa 23.-27. elokuuta 2023! Tarjolla on jälleen yli 20 erilaista ohjelmistokokonaisuutta sekä lähemmäs 200 elokuvaa, jotka tarjoavat unohtumattomia hetkiä animaation parissa. Elokuvanäytösten lisäksi rakenteilla on ammattilaisohjelmaa, työpajoja sekä muuta ihastuttavaa oheisohjelmaa. Tämän vuoden festivaalissa animaatio kohtaa videopelit.

Festivaalilla pääset nauttimaan huolella valituista ja sykähdyttävistä animaatioelokuvista eri puolilta maailmaa. Tarjoamme kiehtovia tarinoita, uusia näkökulmia ja herkullisia visuaalisia elämyksiä.

Alkupaloja festivaalitunnelmaan päästään nauttimaan jo heinäkuun lopussa Ilmiö-festivaaleilla, jossa TAFF tarjoilee kattauksen animaation helmiä viimeisen muutaman vuoden ajalta. Myös lapsille on tarjolla oma näytöksensä. Malttamattomimmat pääsevät nauttimaan viime vuosien animaatiotaiteesta jo 15.6. Bar Ö:ssä, kun TAFFin kuratoima ilmaisnäytös esitetään rennon tunnelmallisissa merkeissä klo 19 alkaen.

Vuoden 2023 festivaalia luotsaavat festivaalijohtaja Annika Dahlsten sekä taiteellinen johtaja Joni Männistö. Apulaistuottajana toimii mm. Elokuvapäivästä tuttu Anton Perttu sekä tiedottajana jo muutaman vuoden TAFFissa marinoitunut Marja Ahtola. Festivaalin visuaalisesta ilmeestä vastaa Antti Laakso, jonka peli Dreams in the Witch House julkaistiin alkuvuodesta.

Henkilökuva Annika Dahlstenista vaalean taustan edessä.Annika Dahlsten on valmistunut Turun Taideakatemiasta sekä animaatiotaiteilijaksi että kuvataiteilijaksi. Hänen teoksiaan on esitetty sekä kotimaassa että ulkomailla, näyttelyissä ja festivaaleilla. Dahlsten aloittaa tänä vuonna TAFFin tuotannossa, mutta hänellä on kokemusta animaatiohankkeista mm. Taiteen edistämiskeskuksen ja Keskustakirjasto Oodin animaation ja mediataiteen Kaikuja-hankkeen luotsaamisesta 2018-2023. Dahlsten toimii Turun Anikistit ry:n puheenjohtajana.

Joni Männistö on Turun taideakatemiasta valmistunut animaatiotaiteilija. Hänen lyhytanimaatioitaan on esitetty lukuisilla festivaaleilla ympäri maailmaa. Männistö on alusta asti toiminut vuodesta 2016 lähtien järjestetyn TAFFin taiteellisena johtajana. Hän kuuluu tämän lisäksi myös Tallinnassa järjestettävän PÖFF Shorts -festivaalin animaatio-ohjelmiston kuratointiryhmään. Männistö on ollut vuosien varrella kutsuvieraana useissa kansainvälisten elokuvafestivaalien palkintoraadeissa. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Tallinnassa.

 

Lopullisia ohjelmiston yksityiskohtia hiotaan parhaillaan. Voit seurata meitä Facebookissa ja Instagramissa, joista näet aina tuoreimmat uutiset festivaalista.