01.07.2024

Yhdeksännen TAFFin ohjelma on julkaistu!

21.–25. elokuuta Manillan kulttuuritehtaalla inspiroidutaan tuoreista maailmanluokan lyhytanimaatioista, keskustellaan filmeistä tuttujen ja uusien tuttavuuksien kanssa sekä nautitaan ihanista loppukesän päivistä hienossa ympäristössä. Tätä kaikkea voi alkaa jo fiilistellä, sillä TAFFin ohjelma vuodelle 2024 on nyt julkaistu!

TAFFin ohjelma koostuu kolmesta kilpasarjasta sekä näiden lisäksi panorama- ja teemanäytöksistä. Pitkin festivaaliviikon aikana animaationnälkäisille tarjoillaan myös vapaan sisäänpääsyn näytöksiä ja työpajoja ympäri kaupunkia osana Turun kaupungin kulttuurin kärkihankkeen pop-up-taiteen ohjelmaa.

Olemme myös tänä vuonna pitäneet nuoremman yleisömme mielessä, ja osa näytöksistämme soveltuukin erinomaisesti eri-ikäisille lapsille. Torstaina ja perjantaina tiedossa on lisäksi ohjelmaa animaatio- ja elokuva-alojen ammattilaisille, kun TAFF Pro kokoaa alan tekijät yhteen. Tästä lisää myöhemmin!

“Animaattorit eivät edelleenkään petä. Mielikuvitusta ei ole säästelty elokuvia tehdessä. Skaala ulottuu vakavista aiheista mielettömyyksiin, ja erilaisia tekniikoita on käytetty monipuolisesti ja taidokkaasti. Näytökset on koottu monenlaiseen makuun sopiviksi, ja niistä uskaltaa vailla huolta valita katsottavaksi minkä tahansa, oli sitten kerronnallisen tai kokeellisemman animaation suuri ystävä”, kertoo TAFFin taiteellinen johtaja Joni Männistö tämän vuoden ohjelmasta.

Festivaalin ohjelma, aikataulut ja lippukauppa löytyvät osoitteesta taff.fi/fi/aikataulu. Voit ostaa lippukaupasta näytöslippujen lisäksi festivaalipassin, joka oikeuttaa kaikkiin näytöksiin festivaaliviikon aikana.

Bannerin stillkuvat oikealta vasemmalle: Las Voix de Sirenes (ohj. Gianluigi Toccafondo), I Smell a Mouse (ohj. Iiti Yli-Harja), Yuck! (ohj. Loïc Espuche), Hurikan (ohj. Jan Saska), Meatseller (ohj. Margherita Giusti) ja Boy Blue (ohj. CIANG, Matteo Dang Minh, Francesca Colombara).