28.08.2021

Tässä ovat TAFFin tuomarit!

 

Turku Animated Film Festivalin kilpasarjojen voittajat julkaistaan tänään! TAFFin palkintoelokuvia on valitsemassa joukko animaatio- ja kulttuurialan ammattilaisia ja intohimoisia harrastajia, joista voit lukea lisää tästä.

 

Kansainvälisen kilpailun tuomarit

Vasemmalta: Albert Laine, Eija Saarinen & Annika Dahlsten

Albert Laine on taiteilija, kouluttaja ja tuottaja. Hänellä on laaja kokemus kulttuurin ja viestinnän aloista sekä organisaatiotyöstä. Laine työskentelee elokuvan, mediataiteen ja kuvataiteen muuttuvilla rajapinnoilla. Laine on Animaatiokilta ry:n hallituksen puheenjohtaja, toimii Animatricks -festivaalin tuottajana sekä on jäsen valtion audiovisuaalisten taiteiden toimikunnassa.

Eija Saarinen on Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian animaatiolinjan lehtori emerita, jolla on laaja-alaista kokemusta animaatioalalta jo 90-luvulta lähtien.

Annika Dahlsten on turkulainen animaatiotaiteilija ja kuvataiteilija, jonka teokset ovat usein tilallisia kokonaisuuksia hyödyntäen animaation monia muotoja. Nykyisessä työssään Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilijana hän pyrkii edistämään ja laajentamaan animaation tunnettuutta ja luomaan yhteyksiä eri aloille.

 

Kotimaisen kilpailun tuomarit

Vasemmalta: Rose Pietola, Terhi Väänänen & Konsta Weber

Rose Pietola on VAFTin (Video Art Festival Turku) vastaava tuottaja ja pitkän linjan TAFF-fani. Ruohonjuuritason kulttuuriliikehdintä, festivaalit ja tapahtumat ovat hänen juttunsa ja hän kuratoi taidetta ‘valkoisen kuution ulkopuolelle’.

Terhi Väänänen on turkulaisen Pyjama Films -animaatiostudion perustaja ja toimitusjohtaja ja mukana studion kaikkien projektien kehittelyssä. Väänänen on mediakulttuurin ja taidehallinnon maisteri ja toiminut aiemmin Animatricks-festivaalin johtajana.

Konsta Weber on Turun kaupunginhallituksen jäsen, kaupunginvaltuutettu ja teknologiayrittäjä. ”Lukuisista” ansioistaan suomalaisen animaatioelokuvan edistämiseksi hän nostaa esille saksankielisen tuplaääniroolinsa Hevosena ja Ovimiehenä palkitussa animaatiossa Wurmloch.

 

TAFF Junior – tuomarit

TAFF Juniorin tuomaristona toimivat kuvataideluokanopettaja Katri Kankkusen opettamat Luostarivuoren koulun 8-9 lk:n valinnaisen kuvataiteen ryhmän oppilaat.