25.08.2022

Tässä on kotimaisen kilpasarjamme tuomaristo!

Kotimainen kilpasarjamme sisältää 9 elokuvaa kahden viime vuoden ajalta. Parhaimman kotimaisen elokuvan valitsee tuomaristomme, johon kuuluu kokeneita Suomessa ja Virossa animaation kanssa työskenteleviä taiteilijoita.Lucija Mrzaljak

Lucija Mrzljak on kroatialainen animaatioelokuvaohjaaja ja kuvittaja, joka asuu Tallinnassa, Virossa. Vuodesta 2016 lähtien Lucija on ohjannut useita animoituja lyhytelokuvia virolaisen ohjaajan Morten Tšinakovin kanssa Eesti Joonisfilm -studiossa Tallinnassa ja Adriatic Animation studiossa Zagrebissa: Demonstration Of Briliance In Four Acts (2017), The Stork (2020), Eva (2022) .

Lucija asuu ja työskentelee Tallinnassa ohjaajana, kuvittajana ja vierailevana opettajana Viron Kuvataideakatemiassa. Lucijan animaatioita pääset näkemään lauantaina Tuomari 2 -näytöksessä.Hanneriina Moisseinen

Hanneriina Moisseinen, (s. 1978 Joensuussa) on kuvataiteilijataustainen sarjakuvataiteilija ja taiteen maisteri, joka on palkittu muun muassa Sarjakuvataiteen valtionpalkinnolla, Suomen Taideyhdistyksen William Thuring -nimikkopalkinnolla sekä Puupäähatulla. Moisseinen on julkaissut tähän mennessä neljä sarjakuvateosta, joista tunnetuimmat ovat teokset Isä (2013) ja Kannas (2016), sekä ohjannut animaatioelokuvat Syntymäpäivä (2014) ja Kulkuri, joka rakasti kirjoja (2017). Moisseinen asuu ja työskentelee Helsingissä.

Hanneriinan mestarikurssi on osa TAFF Pro 2022-ohjelmaa.


Tomi Riionheimo

Maantiedon ja biologian opettaja joka ajautui 90-luvun lopulla sarjakuvien kautta animaatiotuotantojen pariin ja jäi sinne. Itseoppinut  graafikko ja elokuvantekijä, Eläkeläiset-yhtyeen paitakauppias ja ulkomaankiertuemanageri, Indie films Oy:n tuottaja ja omistaja vuodesta 2001.

Tomi Riionheimon animaatiot ovat osa TAFF Pro 2022 -ohjelmaa Sarjis-näytöksessä.