24.08.2022

Viiden päivän ajan Manillan kulttuuritehdas täyttyy animaation uusimmista tuulista.

TAFFin ohjelmisto kattaa jälleen tuoreen kansainvälisen animaation rohkeimmat ja oivaltavimmat elokuvat viimeisen kahden vuoden ajalta. Yli 2000:sta lähetetystä lyhytelokuvasta valittiin kilpasarjoihin animaatioita 29:tä eri maasta. Pääkilpasarjan lisäksi omat sarjansa on koottu kotimaisista sekä nuoremmille katsojille sopivista elokuvista.

Kilpasarjojen lisäksi omat näytöksensä on varattu myös animoiduille dokumenttielokuville sekä musiikkivideoille. Torstaina 25.8. ja lauantaina 27.8. nähtävä Sarjis-näytös tarjoaa väläyksiä nostalgiannälkäisille, kun modernien, sarjakuviin perustuvien animaatioiden lisäksi päästään ihastelemaan niin Jasso-Kissaa kuin Riekua ja Raikuakin. Tuomariston nimikkonäytöksissä esitetään kilpailujen tuomareiden elokuvia heidän uransa ajalta. Näytöksissä nähdään animaatioita Daniel ŠuljićiltaRenata Gąsiorowskalta, Lucija Mrzljakilta sekä Julian Galleselta.

Ammattilaisille suunnattu, kaksipäiväinen TAFF Pro-ohjelma keskittyy tänä vuonna animaation ja sarjakuvan yhdistämiseen. Torstaina ja perjantaina järjestettävän ammattilaisosion vieraana nähdään palkittuja sarjakuvaa ja animaatiota yhdistäviä taiteilijoita, sekä laaja kirjo tuotannon ammattilaisia. TAFF Pro:ssa kuullaan mm. sarjakuvataiteilija JP Ahosta ja animaatio-ohjaaja Samppa Kukkosta, jotka jakavat kokemuksiaan Belzebubs-sarjakuvan sovittamisesta animaatioksi. TAFF Pro:n pääasiallinen kieli on englanti.

Viime vuosien yleisörajoitusten jälkeen suositut koululaisnäytökset ovat palanneet täydessä mitassaan festivaalin ohjelmistoon – ensimmäiset näytökset varattiinkin loppuun jo näytösten julkaisupäivänä! TAFF Junior -koululaisnäytöksiä pääsevät seuraamaan Turun alueen esi- ja peruskoululaiset. Kaikille avoimet ja alle 16-vuotiaille maksuttomat TAFF Junior -näytökset käynnistävät viikonlopun festivaalipäivät lauantaina ja sunnuntaina.

Koko festivaalin ajan Aurinkobaletin baari ja terassi tarjoavat virkistystä janoisille. Keskiviikkona TAFF ja Kirjakahvila järjestävät yhdessä ulkoilmanäytöksen, jossa esitetään Marguerite Abouet’n ja Clément Oubrerien sarjakuvaan pohjaava elokuva Aya of Yop City.