07.08.2023

TAPAA TURKU ANIMATED FILM FESTIVAL 2023:N TUOMARISTO!

Ilolla ja ylpeydellä pääsemme esittelemään TAFFin tämän vuoden tuomariston! Tuomariemme monipuoliset taustat animaation saralta takaavat osaavan ja kriittisen katseen, joka tuo kilpasarjamme parhaista parhaimmat elokuvat esiin ja päättää Grand Prix’n kohtalon.

Pääset ihastelemaan tuomaristomme jäsenten omia töitä ja kuulemaan heidän ajatuksiaan niistä Lauantain klo 14 Jury-näytöksessä. Voit ostaa liput näytökseen Aikataulu ja liput-sivultamme.


Kaisa Penttilä on Helsingissä syntynyt animaatiokäsikirjoittaja ja -ohjaaja. Hän opiskeli animaatiota 1990-luvulla Suomen Turussa ja on sittemmin viimeistellyt itsensä maisteriksi Aalto-yliopistossa. Hän on työskennellyt alalla freelancerina kolmatta vuosikymmentä, ollut perustamassa Animaatiokoplaa Helsinkiin ja ohjannut lukuisten palkittujen lyhytelokuvien lisäksi musiikkivideoita ja TV-sarjaa. Parhaillaan hän valmistelee pitkää animaatioelokuvaa yhdessä Leena Jääskeläisen kanssa. Animaation lisäksi Penttilää kiinnostaa jumppaaminen ja torven soitto.


Thomas Renoldner kokeelliseen elokuvaan keskittynyt itävaltalainen taitelija. Musiikki, kuvataiteet, installaatiot ja performanssit ovat olleet häneen kiinnostuksenkohteitaan jo nuoruudessaan. Useita näistä löytyy myös hänen elokuvistaan. Hänen uransa lähti lähti käyntiin omatoimisilla kokeiluilla Super-8-filmien parissa ja jatkui akateemisten animaatio-opintojen parissa Wienin taideakatemiassa. Thomasin työt etsivät uusia perspektiivejä ajan ja tilan havainnointiin kokeellisten tekniikoiden avulla.

Thomas Renoldnerin 1980-luvulta alkanutta elokuvauraa juhlistava retrospektiivinen näytös esitetään Jury-näytöksen jälkeen, lauantaina klo 16 alkaen. Thomas on paikalla kertomassa elokuvistaan ja vastaamassa kysymyksiin. Voit lukea tarkemmin Renoldnerin urasta hänen omin sanoinsa TÄÄLTÄ (englanniksi).


Aline Höchli on kuvataiteilija, joka tunnetaan hänen animaatioelokuvistaan. Hän opiskeli Lucernin ammattikorkeakoulussa ja valmistui elokuvataiteen kandidaatiksi, erikoistuen 2D-animaatioon. Vuonna 2016 hän perusti animaatioelokuvastudion Tricksfilmsin, joka nyt tunnetaan nimellä Koloss.
Hänen ensimmäinen itse tuottamansa lyhytelokuva ”Cuckoo” sai ensi-iltansa Locarnon elokuvajuhlilla ja näytettiin useilla elokuvafestivaaleilla Euroopassa ja ulkomailla. Aline toimi sen jälkeen taiteellisena johtajana elokuva-sovituksessa lyhytkertomuksessaan ”Why Slugs Have No Legs”, joka voitti parhaan animaatioelokuvan palkinnon Varsovan elokuvajuhlilla.
Aline Höchli työskentelee tällä hetkellä Bernissä, Sveitsissä lyhytelokuvaprojektien parissa, mukaan lukien ”Caries”, joka on suunniteltu julkaistavaksi vuonna 2024.